Vicecampioana României la polo dispută, începând de astăzi, primul turneu preliminar de calificare în grupele Ligii Campionilor. Competiția se desfășoară la Sabac, în Serbia, unde CSM Oradea trebuie să se claseze pe unul dintre primele 4 locuri ale Grupei A.

În ciuda faptului că în sport aproape totul este posibil, misiunea orădenilor este deosebit de grea. Elevii lui Dorin Costrăș sunt obligați să trimită acasă două dintre următoarele echipe: campioana și vicecampioana Serbiei – Steaua Roșie Belgrad, respectiv VK Sabac, campioana Rusiei – Dinamo Moscova, campioana Turciei – Galatasaray Istanbul și vicecampioana Greciei – Apollon Smyrnis. Patru dintre cei cinci adversari provin din campionate puternice ale Europei, singura echipă aparent mai abordabilă fiind cea din Istanbul, dar și aceasta are un lot valoros, dispunând de un buget considerabil. Pentru a avea o formă sportivă cât mai bună, CSM Oradea a desfășurat recent un stagiu comun de pregătire împreună cu Steaua București, Miskolc și Galatasaray, ultima fiind chiar una dintre viitoarele adversare de la Sabac. În urma celor 8 jocuri disputate în doar 7 zile, antrenorul Dorin Costrăș consideră că echipa sa este pregătită pentru turneul preliminar din Serbia, fiind de părere că diferența de valoare dintre adversare nu este una deosebită.

Lipsește Inaba

Din lotul care a făcut ieri deplasarea la Sabac va lipsi japonezulYusuke Inaba, unul dintre golgheterii echipei, acesta având de susținut examene la facultate în țara sa natală. Singurul jucător străin din lotul orădenilor este portarul Gojko Pjetlovic, cel care s-a reîntors la CSM Oradea tocmai de la echipa din Sabac cu care roș-albaștrii se vor bate pentru calificare.

Programul formației orădene:

Astăzi, de la ora 18.00: vs. Apollon Smyrnis

Mâine, de la ora 10.30: vs. Steaua Roșie Belgrad și de la ora 18.00: vs. Dinamo Moscova

Sâmbătă, de la ora 21.30: vs. VK Sabac

Duminică, de la ora 12.45: vs. Galatasaray Istanbul