Având asigurată calificarea în sferturile de finală ale LEN Euro Cup, CSM Oradea poate face pasul chiar în grupele Ligii Campionilor după ce la tragerea la sorţi care s-a desfăşurat la Nyon a avut parte de noroc fiindu-i desemnat drept adversar echipa spaniolă CN Terrassa, cea mai abordabilă dintre cele trei cu care ar fi putut cădea.

Nu este nici OSC Budapesta, reprezentanta poloului maghiar, şi nici Jadran Split, cea a poloului din Croaţia, astfel că formaţia pregătită de Dorin Costrăş şi Ciprian Cîmpianu se poate gândi la accederea în Liga Campionilor după ce, în cadrul celui de-al doilea turneu preliminar desfăşurat la Oradea, a învins 9-8 în joc decisiv pe Barcelona, o altă reprezentantă a poloului spaniol. CN Terrassa a terminat pe locul al treilea sezonul regulat al campionatului din Spania, fiind apoi învinsă în semifinalele playoff-ului chiar de către Barcelona, echipă bătută chiar duminică de bihoreni. Manşa tur a playoff-ului Ligii Campionilor, orădenii o vor disputa sâmbătă, în deplasare, urmând ca returul să aibă loc miercuri, 25 septembrie, în Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea.

Celelalte trei dispute din playoff arată astfel:

Jadran Split (CRO) - Team of Strasbourg (FRA)

AN Brescia (ITA) - Sintez Kazan (RUS)

OSC Budapesta (HUN) - Vouliagmeni NC (GRE)

Aşadar CSM Oradea are teoretic şanse mai mari de calificare în dauna echipei spaniole decât ar fi avut în faţa lui OSC Buadapesta sau Jadran Split. Dacă vicecampioana României nu va reuşi să repete evoluţia din partida cu Barcelona şi va fi eliminată, va ajunge în LEN Euro Cup, întrecere în care, în urmă cu trei ani, a disputat finala.