În decurs de doar două zile, satelitul vicecampioanei României la baschet masculin a reuşit să învingă liderul şi a treia clasată din ierarhia campionatului echipelor secunde ce activează la nivelul Ligii I.

La Arena Antonio Alexe, miercuri şi joi, echipa seundă a CSM CSU Oradea pregătită de către Milutin Stanic a reuşit să învingă 98-71 pe CSO Voluntari II, a treia clasată, şi 83-76, pe Petrolul Ploieşti II, liderul campionatului. Aceste succese reprezintă performanţe notabile pentru formaţia bihoreană al cărei bilanţ în clasamentul formaţiilor satelit este unul negativ, cu 5 succese obţinute în 13 meciuri disputate. Aşadar aproape jumătate dintre victoriile înregistrate de roş-albaştri au fost obţinute în ultimele două zile.

 

Au controlat cap-coadă duleul cu ilfovenii

În prima partidă, cea cu formaţia secundă a echipei CSO Voluntari, orădenii i-au avut în teren pe Marian Schmidt, Denis Pătcaş sau Raul Mureşan, tineri jucători care se află şi în anturajul echipei mari. Cu Alexandru Şandor excelent la finalizare, acesta totalizând la final 25 de puncte marcate, şi cu Marian Schmidt, care a totalizat 16 puncte, 11 recuperări şi 7 pase decisive, echipa orădeană a controlat jocul de la un capăt la altul. Dacă la final tabela de marcaj a Arenei Antonio Alexe a indicat 17 puncte diferenţă, în minutul 33 CSM CSU Oradea avea nu mai puţin de 34 de puncte în plus faţă de formaţia ilfoveană (scor 87-53). La adăpostul unui asemnea avantaj, tinerii baschetbalişti orădeni au început să se relaxeze astfel că ecartul s-a înjumătăţit până la ultimul fluier al brigăzii de arbitri. Cu toate acestea să învingi atât de clar un adversar care ocupă locul al treilea în ierarhia echipelor satelit reprezintă în sine o performanţă.

 

Sfertul al treilea a făcut diferenţa

În cel de-al doilea joc, disputat ieri, bihorenii au obţinut un succes şi mai important reuşind să învingă 83-76 pe CSM Petrolul Ploieşti II, liderul campionatului echipelor satelit. Prahovenii veneau la Oradea cu un bilanţ foarte bun, de 10 succese şi doar 2 eşecuri. Partida a stat sub semnul echilibrului până în minutul 22 atunci când tabela de marcaj indica 39-38 în favoarea ardelenilor. Au urmat 11 minute de joc excepţional pentru gazde, elevii lui Milutin Stanic distanţându-se la 21 de puncte diferenţă (scor 70-49 în minutul 33). Totuşi amfitrionii nu au reuşit să menţină acelaşi ritm până la final astfel că liderul a reuşit să strângă dar nu să evite eşecul, partida terminându-se în favoarea bihorenilor care s-au impus la 7 puncte diferenţă. De data aceasta a ieşit la rampă Denis Pătcaş, autorul a 23 de puncte, 5 recuperări şi 2 pase decisive. Acesta a fost secondat de către Alexandru Şandor care şi-a adus contribuţia la victorie cu 16 puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive. Aşadar Oradea II reuşeşte să câştige destul de clar duelul cu liderul campionatului graţie unei evoluţii foarte bune avute pe parcursul sfertului al treilea pe care orădenii l-au câştigat cu 32-10.

 

Joacă din nou la Arena Antonio Alexe

În ciuda faptului că şi-a trecut în cont două succese importante obţinute în două zile consecutive, Oradea II rămâne doar pe locul al 6-lea în ierarhia echipelor secunde din Liga I. Următorul joc al roş-albaştrilor este programat să se desfăşoare tot la Arena Antonio Alexe, duminică, 28 aprilie, cu începere de la ora 12.00. Adversara ardelenilor va fi echipa CSM CSU Constanţa II, a 4-a clasată.