Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea are aproximativ acelaşi lot de jucători ca şi în sezonul precedent. Din păcate, şansele ca româno-americanul Kris Richard, cel mai valoros component al echipei, să continue în oraşul de pe Crişul Repede sunt limitate în condiţiile în care acesta îşi doreşte să evolueze într-un campionat mai puternic decât cel al României.

Alături de Kris Richard, nici Sean Barnette şi Pavle Reljic nu se vor mai regăsi cel mai probabil în echipa roş-albastră în sezonul viitor. Richard a ajuns la Oradea la jumătatea campionatului 2017-2018 şi a contribuit major la cucerirea celor două titluri de campioană naţională adjudecate de CSM CSU în acest interval de timp. Evoluţiile sale în echipamentul roş-albastru au atras atenţia conducerii Federaţiei Române de Baschet care au făcut demersurile necesare pentru ca jucătorul să dobândească cetăţenia română pentru a putea evolua pentru formaţia tricoloră. Este evident că Richard este un jucător excepţional şi tocmai de aceea nu este deloc surprinzător faptul că acesta îşi caută o nouă provocare în carieră. Dorinţa CSM CSU Oradea este de a-l păstra în echipă, dar şansele ca acest lucru să se întâmple sunt limitate atât din motivele menţionate mai sus cât şi din cele care privesc aspectele financiare. Din cauza pandemiei, bugetul clubului a fost afectat astfel că, implicit, condiţiile salariale oferite sportivilor s-au modificat la rândul lor. Cu toate acestea, Kris Richard a promis conducerii clubului orădean că, dacă nu va primi o ofertă avantajoasă (greu de crezut) din Occident, va accepta propunerea CSM CSU Oradea.

 

Vlad Moldoveanu la CSO Voluntari!

Destul de probabila despărţire de Kris Richard va crea dificultăţi importante formaţiei orădene care cu foarte mare dificultate ar putea găsi un baschetbalist de acelaşi calibru în condiţiile financiare date. În acest sens mutarea spectaculoasă făcută de CSO Voluntari, care l-a legitimat pe Vlad Moldoveanu, poate că ar fi trebuit să fi fost luată în calcul şi de către managementul clubului orădean. Revenind la ceilalţi doi baschetbalişti care, cel mai probabil, nu se vor mai regăsi în organigrama formaţiei roş-albastre în sezonul următor putem spune că Reljic era oricum un baschetbalist pe care se conta destul de puţin, iar Barnette nu a mai fost decât uneori baschetbalistul care în urmă cu câţiva ani făcea spectacol în Arena „Antonio Alexe”.

 

CSM CSU, contracte semnate cu 11 baschetbalişti

În acest moment, Oradea are un lot de jucători care arată astfel: Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu, Tudor Fometescu, Eduard Petrescu, Vlad Marinău, Enzo Vescan, Nikola Markovic, Giordan Watson, Arturas Valeika, Dragan Zekovic și Aaron Broussard.