După două eşecuri cu 0-1, Lotus Băile Felix s-a impus cu scorul devenit obişnuit, pe teren propriu, cu Avântul Periam. Golul desprinderii de ambiţioasa formaţie timişoreană a venit spre final, plasând echipa bihoreană la un punct de zona play-off a seriei a 9-a din Liga III.

 

În faţa unui adversar venit la Sânmartin să mizeze totul pe defensivă, Lotus a avut, mai ales în prima repriză,dificultăţi să se apropie de poarta adversă. Totuşi, gazdele au fost aproape de gol în prima parte. Andrei Chindlea (16) a şutat în bară de la 14 metri, Urbanowski (30) a trimis mingea cu capul exact  pe direcția portarului, iar Sergiu Oltean (45+1) a reluat balonul din 6 metri, numai că Antonescu a respins cu piciorul.

Ocaziile s-au înmulţit în a doua parte a reprizei secunde, Lotus fiind tot mai insistentă pe măsura trecerii timpului. Raul Tămaș (67) a tras din unghi, dar portarul a respins, David Ciurcui (68) a trimis un şut lobat puțin pe lângă poartă, după care Antonescu a blocat mingea expediată putrenic de  Urbanowski (73), dar şi șutul lui Tămaș (74) trimis de la 16 metri (74). Activ de când a intrat în teren, Andreas Știubea (76) a plasat mingea la colţul lung, puțin pe lângă, pentru ca după un corner executat de mijlocaşul gazdelor,  David Ciurcui (82) a scuturat plasa cu un şut de la 16 metri (1-0). Succes meritat pentru Lotus care în prima etapă din retur va evolua în deplasare, cu Gloria Lunca Teuz Cermei.

 

Lotus: Ad. Barabaș – Cr. Urbanowski (81 D. Duma), T. Paublusztig, Sg. Oltean, M. Arsene, D. Sala, D. Gheban (46 R. Tămaș), D. Ciurcui, An. Chindlea, M. Negru (56 I. Bere), P. Blăgea (56 A. Știubea). Antrenor: Cosmin Bodea

Avântul: Fl. Antonescu – R. Mureșan, L. Baeram, C. Filip (88 C. Mânecan), R. Trandu (88 E. Smalbergher), Al. Gașpar (88 M. Dobricean), V. Mager (73 R. Stefanciuc), R. Jurj (78 B. Giurici), S. Cristea, Al. Baranyi, Ov. Prața. Antrenor: Răzvan Leuca

Arbitri: Krisztina Szabo (Crișeni – Sălaj) – la centru; Ștefan Bîrjac (Păușa – Sălaj), Adrian Iancău (Zalău) - asistenţi, Adrian Negrean (Zalău) – rezervă.

Observatori FRF: Marius Cozma (Zalău) și Marian Salomir (Cluj-Napoca).