Adevăraul derby, din acest moment, al fotbalului bihorean s-a consumat pe terenul din Sânmartin, unde după o partidă dominată de gazde câștig de cauză au avut „vulturii verzi” care s-au impus cu scorul de 2-0 după o evoluție pragmatică.

Această întâlnire pe toată durata ei s-a caracterizat printr-un joc pragmatic și eficient al oaspeților ajutați și de zeița ”Fortuna”, trebuie s-o recunoaștem în unele momente, însă și printr-un joc la sacrificiu și a deplinei armonii în jocul alb-verzilor, mai ales în apărare. Gazdele care au preluat inițiativa după câteva minute de la debutul întâlnirii, au dominat destul de copios acest joc pe întreaga durată a lui, însă aproape toate acțiunile lor s-au terminat fără finalitate. Misiunea lor a devenit imposibilă după încasarea celor două goluri în decurs de două minute, fiindcă dacă până atunci alb-verzii erau dispuși să iasă la joc pentru a-și creea ocazii de gol, din acel moment au acceptat o strategie care până în final s-a dovedit cea câștigătoare.

În față l-au lăsat doar, ca un ghimpe în coasta apărării adverse, pe M. Hosu, secondat uneori de Fl. Chitaș care a trecut la munca de jos, la ”căratul pianului” dar care a participat și el la unele contraatacuri ale oaspeților. Scopul a fost atins, apărarea la care a participat întreaga echipă a funcționat ”ceas” dintre ei s-a ridicat portarul Barabaș cu intervențiile sale, probabil cel mai bun jucător al partidei. Apoi întreaga linie a părării cu Letan și Stan în centru, eroici. Însă trebuie s-o recunoaștem că nici atacul gazdelor nu a funcționat, la finalizare, la parametri obișnuiți, mărturie stau cele 21 de goluri înscrise până acum.

După câteva minute de tatonare. gazdele au pus stăpânire pe joc, însă fără ocazii clare în careul oaspeților. Momentele hotărâtoare ale jocului s-au desfășurat în minutele 18 și 19. Prima dată după un corner excelent bătut de Gheorghiță, venit din spate cu elan, Ioviță a catapultat balonul, cu capul, în plasa porții gazdelor din centrul careului. Gazdele s-au aruncat cu furie în atac, insă au fost surprinse pe contaraatac, imediat în minutul următor, de o combinație între M. Hosu și Fl. Chitaș care a pătruns irezistibil pe stânga și a plasat balonul pe lângă Beke, în colțul lung pentru 2-0. Din acel moment a început asediul la poarta osapeților, dar la finalizare gazdele au rămas repetente. Singurele ocazii mai clare s-au derulat în minutele 33, Făgărășanu cap peste vinclu, Arsene lovitură liberă de la 25 de metri, Barabaș respinge peste transversală, apoi în minutul 36 șutul lui M. Popa este respins din nou de Barabaș în corner. Iar reluarea lui Oros câteva minute mai târziu este stopată de același Barabaș la colțul scurt.

Partea secundă s-a desfășurat cam după același scenriu, cu gazdele asediind jumătatea adversă și cu oaspeții apărându-se în mod grupat și disciplinat. Ocaziile gazdelor au apărut mai degrabă în urma unor șuturi de la distanță rezolvate, și cu un dram de șansă de apărarea alb-verzilor. Barabaș a intervenit la șutul lui Făgărășanu în minutul 48, iar peste câteva momente I. Ban a reluat imprecis peste poartă. ”Vulturii verzi” au răspuns pe contraatac când au avut ocazia însă fără prea multe sorți de izbândă. Astfel Chitaș a avut o ocazie destul de clară dar Beke a reușit să respingă cu succes. Spre final după ce Gunie trimite un șut periculos deviat în corner de Beke, este eliminat cu multă ușurință în minutul 85 la o fază în care a trimis balonul spre tușă la locul executării aruncări de la margine. Gazdele au mai lovit bara în finalul întâlnirii și partida s-a încheiat cu acest scor de 2-0 pentru ”vulturii verzi”.

Urmează partidele din returul acestui campionat, la sfârșitul săptămânii viitoare, în care echipa gazdă va întâlni CFR Cluj II pe teren propriu, iar CA Oradea se va deplasa pe terenul formației CSM Satu Mare, echipă care dă semne de revigorare.

Lotus: Ed. Beke - Fl. Pop, Cr. Oros, T. Paublusztig, M. Arsene, V. Costea, M. Popa, Ad. Popa (67 C. Tutuța), I. Ban, Cl. Codoban (77 Vinicius Leite), A. Făgărăşanu (89 P. Blăgea).

Antrenori: Gheorghe Ghiț, Ciprian Fiter.

CAO: Barabaș - Cr. Copil, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță, G. Cherman (89 D, Cîrjan), R. Ardelean, R. Gunie, A. Gheorghiță, Fl. Chitaș (76 M. Kovacs), M. Hosu (90 Al. Lezeu).

Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.

Arbitri: Marius Omuț (Satu Mare) - Casian Băla (Arad), Lucian Berariu (Arad). Observatori FRF: Todea Anghel (Cluj-Napoca), Vasile Rad (Arad).