După o primă parte a sezonului în care au avut rezultate peste așteptări, orădenii au căzut pe final suferind a treia înfrângere consecutivă, 2-6 (2-2) pe propriul teren cu Avântul Reghin. Partida a contat pentru etapa a 15-a din Seria a 5-a a Ligii a III-a.

Probleme financiare pentru bihoreni?

Finalul turului de campionat a fost de coșmar pentru formația pregătită de Dragoș Militaru. Cu doar un punct obținut în ultimele 4 etape, Luceafărul intră în pauza de iarnă ocupând locul al treilea în Seria a 5-a. Din surse neoficiale, aceste rezultate negative ar fi venit și ca urmare a problemelor financiare pe care clubul orădean le-ar traversa, câțiva dintre jucători cerându-și apăsat drepturile financiare.

Trei goluri încasate în doar 10 minute

Jocul a început cum nu se poate mai prost pentru gazde care, în minutul 10, erau deja conduse cu 2-0 după golurile marcate de C. Chirilă. Tânărul portar Bogdan Brata, titularizat pentru prima dată în poarta Luceafărului, a încasat primul gol în minutul 4 după o lovitură de cap de la 6 metri. Același C. Chirilă a făcut 2-0 pentru oaspeți în minutul 10 după un șut puternic trimis de la 14 metri. Având un dezavantaj de două goluri în fața unei echipe din partea a doua a clasamentului, orădenii au forțat revenirea și, în minutul 28, Manole, la capătul unei cobinații dintre Mitrică și Paraschiv, ultimul centrând în fața porții, a finalizat pentru 1-2. Zece minute mai târziu a survenit egalarea, meritată de altfel, după ce același Manole a înscris cu un șut din 16 metri. Repriza secundă a fost perfectă pentru oaspeți. C. Chirilă a făcut hatrick-ul după ce l-a executat pe Brata din poziție de „unu la unu”. Singurele ocazii ale bihorenilor le-au aparținut lui Pașca, în minutul 56, și Gunie, patru minute mai târziu. Finalul a fost de coșmar pentru orădeni, aceștia încasând 3 goluri într-un interval de 10 minute. A fost rândul lui Adrian Murar să facă tripla în minutele 79, 85 și 89 pentru Avântul Reghin cu șuturi din afara careului care l-au învins pe tânărul Brata. Așadar 6-2 pentru formația din județul Mureș care a avut un procentaj perfect pe terenul din Sânmartin marcând la fiecare șut tras pe spațiul porții orădene. Luceafărul termină turul de campionat pe podium în ciuda celor trei înfrângeri consecutive din ultimele etape.

Luceafărul Oradea: B, Brata – Gunie (87 D. Gheban), D. Pop (76 Lăsconi), Core, Fl. Drăgan, Pașca (87 R. Ştef), C. Maxim (46 Mintaş), M. Maxin, Manole, Mitrică, Paraschiv. Antrenori: Dragoş Militaru şi Moundir Moussaddak.

Avântul Reghin: Bucin – S. Chirilă. Fl. Pop (32 Crişan), Merdariu, P. Luca, Ov. Covaciu, Laczko (78 Pavel), Ad. Murar. B. Stavilă (90+1 Potor), C. Chirilă, V. Bujor (27 Horvath). Antrenor: Barna Budai.