CA Oradea s-a impus cu scorul de 2-0, pe terenul ”lanternei roșii”, Luceafărul Oradea, după o primă repriză foarte modestă, beneficiind în partea a doua de o eliminare din tabăra gazdelor, înscriind apoi de două ori, o dată din penalty, pentru a bifa cincea victorie la rând, care o saltă un loc în clasament.

Teren greu, fotbal puțin...

Alb-verzii au evoluat surprinzător de slab, în etapa a XIII-a în compania codașei clasamentului, la Sânmartin, mai ales în prima parte a jocului, e drept pe un teren greu care altădată arăta excelent. Pe lângă dezavantajul terenului greu, CAO fiind echipa care domina și era nevoită să construiască, se pare că nici concentrarea jucătorilor săi nu a fost la parametri optimi. Astfel că pe întreaga durată a primei reprize “vulturii verzi au avut doar două ocazii mai răsărite, în chiar debutul jocului când Hosu a încercat un lob, eșuat, peste portarul Cristea, şi în minutul când Gunie a preferat un șut destul de anemic la poartă.

A învins, dar n-a convins

Pornită cu statutul de favorită a acestui joc, echipa alb-verzilor, a venit cu alt tonus de la vestiare. Probabil, muștruluiți zdravăn de antrenorul Fărcaș la pauză, care a efectuat și trei schimbări pentru debutul părții secunde, „vulturii verzi”au crescut tempoul jocului, iar presiunea oaspeților în treimea adversă a devenit sufocantă pentru tinerii „luceferi”. În minutul 55, fundașul gazdelor, Ștef, colecționează al doilea galben, după un fault la o pătrundere în lateral a lui Ioviță, fiind astfel eliminat. Din lovitura liberă rezultată, în urma acestui fault, Chitaș trimite excelent spre colțul lung, de unde Gheorghiță a reluat cu capul, balonul trecând puțin peste transversală. Scorul a fost deschis în minutul 62 după o pătrundere a lui Chitaș, pe dreapta, urmată de o centrare în fața porții, balonul ușor deviat de Porumb a ajuns la Hosu, în careul mic, care a înscris nestingherit pentru 1-0. Au urmat două situații irosite de Lezeu iar în minutul 72 Copil a fost faultat de Goilean în colțul careului mare, iar penalty-ul a fost transformat cu siguranță de Letan. Singura ocazie a „luceferilor” pe tot parcursul întâlnirii s-a consumat spre final (80) când Sfârlea a trimis din lovitură liberă, de la circa 30 de metri, puțin pe lângă bara din dreapta porții apărate de Barabaș, șomer de lux în această partidă.

CAO a mai acumulat trei puncte în clasament după un joc destul de mediocru și a egalat liderul Minaur Baia Mare, beneficiara unui golaveraj superior. Pentru alb-verzi urmează partida de pe teren propriu în compania echpei Progresul Șomcuta Mare în timp ce Luceafărul se va deplasa la Cluj pentru partida cu CFR 2.

Luceafărul: A. Cristea - R. Ștef, D. Borma, D. Laza, C. Banienschi, N. Goilean, Fl. Drăgan, D. Sfârlea (83 G. Costea), R. Tirla (46 R. Pădurean), Al. Jurcuț, D. Lăsconi (59 R. Toderici).

Antrenori: Dorin Mudura, Ioan Pap-Deac

CA Oradea: Ad. Barabaș - M. Kovacs, C. Letan, D. Stan, L. Ioviță (61 Fl. Porumb), R. Ardelean (46 G. Cherman), R. Gunie (70 Cr. Copil), D. Cîrjan (46 A. Gheorghiță), D. Marina (46 Al. Lezeu), Fl. Chitaș, M. Hosu.

Antrenori: Florin Fărcaș, Dorin Mihuț, Vlad Ghețe

Arbitri: Sebastian Raul Bădărău (Hunedoara) - Claudiu Ioan Georgiu (Dej), Claudiu Giorgiu (Cluj-Napoca).

Observatori FRF: Constantin Por (Satu Mare), Dorin Micșa (Timișoara).