Runda a doua din Seria a 5-a a Ligii a III-a a propus, la Sânmartin, un duel al tinereții, ambele echipe având medii de vârstă foarte scăzute. La capătul celor 90 de minute de joc, după un meci cu un ritm excelent în destule momente, bihorenii s-au impus cu 2-1 (1-1) având maximum de puncte după două etape.

Oaspeții, pregătiți de orădeanul Dan Dobai, au avut în teren doar doi jucători de 19 ani, restul fiind mai mici ca vârstă, dintre care trei având doar 17 ani. Nici luceferii nu au stat mai rău la acest capitol, marea lor majoritate având 20 sau 21 de ani. În acest context și cu doi antrenori care încearcă să adapteze jocul echipelor pe care le pregătesc la rigorile fotbalului modern, a rezultat o partidă plăcută ochiului în care s-a jucat în viteză, cu puține atingeri, mai cu seamă în prima repriză.

Primă repriză cu un ritm de joc excelent

Contrar cursului jocului, oaspeții au fost cei care au deschis scorul, în minutul 21, prin Alin Fică, cel care, după o pătrundere în zona centrală unde nu a fost atacat de nimeni, a șutat, de la aproximativ 20 de metri, sub bara transversală a porții apărate de David Filip, fratele mai cunoscutului Steliano Filip. În prealabil gazdele rataseră, în decurs de un minut (14), două mari oportunități prin Paraschiv, bară cu capul din 6 metri, și Vlad Costea, șut peste poartă de la doar 5 metri distanță de buturile apărate de Rareș Gal. Gazdele au gestionat bine momentul și au continuat să preseze astfel că, până la golul egalizator, au mai irosit o șansă de a marca în poarta „satelitului” echipei campioane. Mitrică a luat o acțiune pe cont propriu, pe partea stângă a atacului bihorean, pe care a finalizat-o cu șut la colțul barei dar portarul a reușit să respingă. S-a făcut 1-1 în minutul 30 atunci când fundașul Daniel Pop a egalat cu o lovitură de cap după un corner bătut de pe stânga de către Paul Mitrică.

Ocaziile desprinderii, doar pe final

În partea a doua, meciul parcă nu a fost la fel de antrenant dar orădenii puteau să-și adjudece victoria la o diferență mai concludentă. Cu toate acestea, prima ocazie le-a aparținut vizitatorilor care, prin același Alin Fică, au avut o bară după două minute de la reluare. Golul decisiv l-a marcat Paraschiv, valorosul atacant al orădenilor care este urmărit de către selecționerul naționalei de tineret, Mirel Rădoi. Acesta a înscris după o cursă de 50 de metri, pe partea stângă, în care și-a pierdut adversarii pe drum. La adăpostul acestui avantaj, gazdele s-au mulțumit să aibă un joc de posesie, marile ocazii ale desprinderii venind doar pe finalul partidei. Astfel, în minutul 87, Denis Roș a pătruns în careu pe partea stângă, și-a întors pe ambele părți fundașul advers, după care a șutat bine dar balonul nu a prins cadrul porții trecând prin fața acesteia. Un minut mai târziu, pe contră, Prejmerean a avut o acțiune individuală pătrunzând în careu pe partea dreaptă de unde i-a pasat perfect, la întâlnire, lui Paraschiv care, în loc să pună latul și să închidă meciul s-a complicat fiind deposedat în cele din urmă. În prelungiri, luceferii au mai făcut o fază frumoasă dar Patrick Peter a șutat peste poartă de la 12 metri distanță, dintr-o poziție ideală.

Așa s-a scris istoria unui joc plăcut ochiului în care experiența ușor superioară a gazdelor și-a spus cuvântul. Luceafărul bifează astfel al doilea succes stagional din tot atâtea posibile și își consolidează poziția de lider al Seriei a 5-a din Liga a III-a. În runda următoare (6-7 septembrie), bihorenii vor evolua în deplasare la Sticla Arieșul Turda, cealaltă echipă cu maximum de puncte după două etape.

Luceafărul: Filip – Drăgan (50 Gunie), Core, D. Pop, Roş, Prejmerean, Paşca (46 Manole), Mitrică (90+2 Lăsconi), Maxin, V. Costea (55 P. Peter), Paraschiv. Antrenor: Dragoş Militaru

CFR Cluj II: Gal – Bud (62 Tomşa), Bălan, Al. Rus, Ad, Ilie (72 Fărcăşan), Sg. Luca, Chira (54 Popsa), Derban, Giurgiu (46 Nistor), M. Gâdea, A. Fica. Antrenor: Dan Dobai

Arbitri: Răzvan Necrici (Chechiş – Maramureş) – Daniel Lar (Baia Mare), Alexandru Turian (Zalău)

Observatori FRF: Vasile Rad (Arad), Constantin Por (Satu Mare)