Stadion: Luceafărul din Sânmartin

Teren: excelent

Spectatori: aproximativ 250

Au marcat: Paraschiv 8, 17 penalty, 33, V. Pop 10, 73, Al. Dulca 89

Luceafărul Oradea: I. Rus – Fl. Drăgan, Cr. Oros, Yabre (46 Al. Core), Băican – C. Roşu (57 Ciul), Chiorean, Preoteasa (46 T. Călin), Al. Dulca – V. Pop, Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuț

Dacia Unirea Brăila: Moldoveanu (73 M. Stroe) – Subţirică, Moroianu, Căruţă, Coteţ, V. Robu, Konyeha (77 Cl. Popa), D. Mihalcea, Şt. Sava, Băcanu (46 A. Dobre), Al. Duţu. Antrenor: Florentin Petre

Cartonaşe galbene: – / Paraschiv 86

Arbitri: Paul Unimatan (Zalău) – Adrian Mărginean (Aiud), Tunyogi Ferencz (Zalău).

Observatori FRF: Ioan Onicaş (Zalău), Adrian Lucaci (Arad)

 

Cea mai categorică victorie din ediția de campionat care tocmai s-a încheiat a fost obținută de „luceferi” în fața echipei pregătite de Florentin Petre. La capătul unei partide în care au forțat doar în prima repriză, orădenii au învins 6-0 (4-0) pe Dacia Unirea Brăila termânând campionatul Ligii a II-a pe locul al 8-lea.

Cu doar o înfrângere suferită în ultimele 10 etape, Luceafărul termină campionatul pe locul al 8-lea, obiectiv asumat de către antrenorul Cristian Lupuț în pauza de iarnă atunci când nu multă lume credea că este posibil, bihorenii ocupând locul al 14-lea. Cu toate acestea, tehnicianul a crezut în valoarea elevilor săi dar și în munca depusă la antrenamente astfel că împreună și-au atins ținta propusă. Această reușită este cu atât mai importantă cu cât Energeticianul, cealaltă formație aflată sub influența omului de afaceri Nicolae Sarcină, care a beneficiat de o mai mare atenție din partea acestuia, a reușit contraperformanța de a retrograda în eșalonul al treilea.

Au abordat foarte serios primă repriză

Revenind la disputa dintre Luceafărul și Dacia Unirea, aceasta a fost la discreția orădenilor, diferența din clasament fiind foarte vizibiliă și în teren. Gazdele au deschis scorul în minutul 8, atunci când, Alex Dulca, unul dintre cei mai buni jucători din acest campionat, a centrat în careu de pe stânga, Roșu i-a așezat balonul lui Paraschiv care a finalizat simplu din 6 metri. Peste doar 4 minute Vasile Pop a făcut 2-0 profitând de o eroare din defensiva oaspeților. Mingea aruncată spre careul advers nu a putut fi respinsă cu capul de fundaș,a ajuns la atacantul orădenilor care a pătruns spre punctul cu var de unde l-a executat pe Iulian Moldoveanu. Scorul avea să fie majorat în minutul 17 de George Paraschiv care a transformat o lovitură de la 11 metri șutând puternic în dreapta portarului. Penalty-ul a fost obținut de Roșu, cel care a fost împins în careu așa cum se întâmplă la o miuță jucată în curtea școlii. În minutul 26 Dulca putea face 4-0 dar a ratat chiar dacă scăpase singurul cu portarul. Până la urmă diferența la pauză avea să fie de 4 goluri. Paraschiv a înscris a treia oară finalizând o centrarea de pe dreapta venită de la Roșu.

Șansa tinerilor în partea secundă

În partea secundă, la adăpostul unui asemenea avantaj, Cristi Lupuț a introdus în teren jucători tineri. Fotbalul prestat de gazde nu s-a mai ridicat la același nivel dar cu toate acestea au mai înscris două goluri. În prealabil, Roșu, cu șut în plasa laterală din poziție bună în minutul 53, și Paraschiv, cu șut în portar din poziție unu la unu în minutul 55, au irosit două imense ocazii pentru orădeni. Oaspeții puteau și ei să înscrie în minutul 68 atunci când Robu Valentin a șutat bine din interiorul careului dar Ionuț Rus a reușit să respingă cu piciorul. Tabela de marcaj s-a modificat din nou în minutul 73. Alex Dulca a făcut o incursiune superbă, în viteză, pe partea stângă a atacului bihorean, a pătruns în careu pănă spre linia de fund de unde a întors balonul în spate pentru Vasile Pop care a dat de unde a venit și a făcut 5-0. Oaspeții puteau marca golul de onoare în minutul 88 atunci când Alex Duțu, din poziție centrală, de la marginea careului de 16 metri, l-a evindențiat pe Rusu care a respins cu un reflex spectaculos. Rezultatul final (6-0) avea să fie stabilit un minut mai târziu de Alex Dulca. Acesta a deviat cu călcăiul, din 3 metri, o pasă șutată venită în diagonală de la Vasile Pop. Astfel s-a scris istoria unei partide în care tânăra echipă pregătită de fostul dinamovist Florentin Petre a fost victimă sigură. „Luceferii” termină astfel campionatul  cu a 14-a victorie stagională urmând să intre în vacanță până pe 24 iunie când este programată reunirea.