Stadion: Luceafărul din Sînmartin

Gazon: bun.

Spectatori: aproximativ 400

Marcatori: V. Rusu 37 (11 m) şi 87, Al. Dulca 90 / V. Buhăescu 3, Cr. Oros 29 (autogol)

Cartonaşe galbene: Cr. Oros 90+1/ C. Barbu 19, M. Ciucă 36, N. Grecu 77

Luceafărul: Gudea – Balea, Cr. Oros, Tînc, R. Trif – Ţegle, Feher (59 Codoban) – Neacşa, V. Pop (81 Antohi), Bruno Rocha (86 Al. Dulca) – V. Rusu. Rezerve neutilizate: Goia - A. Mutu, Torişte, Ban. Antrenor: Cristian Dulca

FC Argeş: N. Grecu – Oancea (61 Tofan), B. Vişa, M. Ciucă, D. Şerbănică, R. Costin, Tăbăcariu (46 Nilă), I. Şerban, C. Barbu, I. Năstăsie (89 C. Stan). V. Buhăescu. Rezerve neutilizate: Oct. Popescu - D. Andrei, I. Mihăescu, Cotigă.

Antrenor: Emil Săndoi.

Arbitri: Sergiu Popa (Aiud) – la centru; Radu Despa (Baia Mare) şi Ionuţ Petrică Câmpeanu (Cluj Napoca) - asistenţi. Observatori FRF: Zaharia Ciev (Timişoara) şi Daniel Sabău (Zalău).

Ce meci au oferit sâmbătă Luceafărul Oradea şi FC Argeş la baza sportivă din Sînmartin! Condusă cu 2-0 după nici o jumătate de oră, echipa orădeană a fost protagonista unei reveniri spectaculoase în final, câştigând cu 3-2 primul joc oficial disputat în 2018!

 

Începutul partidei nu prevestea un asemenea deznodământ. Dornici să se apropie de locul de baraj, argeşenii au şi marcat în minutul 3 prin Buhăescu, care a deviat mingea cu capul pe spate, în poarta gazdelor (0-1). Experimentatul R. Costin (6) a avut şansa majorării scorului, însă din şase metri a reluat cu latul peste poartă. A făcut-o însă, nefericit, Cr. Oros (29), care a trimis în propria poartă mingea centrată de Năstăsie (0-2), într-o perioadă în care gazdele lăsau impresia că revin în joc. În minutul următor, Buhăescu, singur cu portarul, putea mări diferenţa, dar Gudea a reuşit să respingă! Nemaiavând ce pierde, Luceafărul s-a avântat în atac şi a început să spere la un rezultat pozitiv, după ce golgeterul V. Rusu (37) a marcat dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută tot de el (1-2).

Partea secundă a început cu o ocazie a oaspeţilor, irosită de Nilă, după care Luceafărul a încercat să se apropie de poarta piteştenilor. Introducerea lui Codoban a adus un plus de fantezie în jocul Luceafărului, care pe măsura trecerii timpului a pus tot mai multă presiune pe adversar. Au reapărut şi ocaziile, însă Bruno Rocha (60, 78) a şutat în portar, iar V. Rusu (67) a trimis cu capul pe lângă din 6 metri. Până la urmă, V. Rusu (87) a marcat şi din acţiune, cu un şut puternic din 8 metri (2-2). A fost al 14-lea gol al atacantului în această stagiune, aflat pe locul 2 în topul golgeterilor după B. Rusu (Hermannstadt Sibiu). 

Gazdele nu s-au mulţumit cu remiza şi au continuat să atace, iar în minutul 90, Alex Dulca, nepotul antrenorului Cristian Dulca, a adus victoria gazdelor cu o lovitură de cap, spre marea bucurie a spectatorilor orădeni (3-2).

Un succes meritat până la urmă a "luceferilor", datorat în primul rând atitudinii jucătorilor, dar şi schimbărilor inspirate de pe banca tehnică.