Duelul dintre cea mai tânără echipă din seria a 10-a a Ligii a III-a (Luceafărul) şi cea mai experimentată (Gloria Bistriţa) s-a încheiat aşa cum a început. Cu un scor alb (0-0), echitabil în condiţiile în care ambele echipe au avut şanse de a marca.

 

Dacă în precedentele partide au punctat doar la impresie artistică, de această dată luceferii au întrerupt o serie de patru eşecuri la rând.

Orădenii au evoluat fără complexe şi au dat emoţii mai rutinatului adversar încă din startul partidei de la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin. "Căpitanul" Gunie a făcut o cursă solitară de 50 de metri, a pasat pentru S. Ban, care a prelungit la Toderici, dar mingea şutată de mijlocaşul Luceafărului a fost parată de experimentatul Albuț. Şi Gloria a fost aproape de gol, dar Stoianof a tras puternic de la 14 metri, puțin pe lângă (39). Pe final de repriză, A. Jurcuț (40) a șutat de la 12 metri, dar nu suficient de puternic şi plasat pentru a-l surprinde pe Albuț.

Ocaziile au alternat şi mai mult la cele două porţi în partea secundă.

Adrian Nalați (55) a reluat puţin pe lângă din foarfecă laterală din marginea careului mare, iar peste un minut gazdele au ripostat, dar mingea trimisă cu capul de Laza a trecut peste (56). Utilizat în premieră ca titular, Mihelea a respins de sub bară mingea expediată de Bococi de la 25 de metri. La cealaltă poartă s-a evidenţiat şi Albuţ la șutul plasat de la 13 metri trimis de nou intratul Marina (64). Gloria a încheiat partida în inferioritate numerică, Potra fiind eliminat în minutul 88, după cumul de cartonaşe galbene. În puţinele minute rămase, Luceafărul a forţat victoria, dar Gunie (90) s-a pripit şi a tras peste poartă din marginea careului mare.

Una peste alta, un rezultat bun şi de moral pentru tânăra echipă a Luceafărului în faţa unei echipe cu aspiraţii la promovarea în eşalonul secund.

Luceafărul: F. Mihelea – Fl. Drăgan, R. Ștef , D. Laza – R. Gunie, D. Gheban, C. Covaciu (60 Higyed), R. Toderici, M. Balogh (84 Ad. Farcaș), S. Ban, Al. Jurcuț (60 D. Marina). Antrenor: Ciprian Dianu

Gloria: C. Albuț – Chirlejan, V. Patca, P.Potra, Runcan – Bococi (65 R. Suciu), Libong (65 Georgiță), Ad. Nalați, Trifan – M. Curtuiuș (86 Allasan), Ov. Stoianof. Antrenor: Dan Matei

Arbitri: Sorin Vădana – la centru; Csaba Antal, Alin Revnic (toți din Cluj-Napoca) - asistenţi.

Observatori FRF: Constantin Făniță (Timișoara) și Ion China (Baia Mare).