Stadion: Luceafărul din Sânmartin

Gazon: bun

Spectatori: aproximativ 700

Marcatori: V. Pop 25, Paraschiv 29, Preoteasa 78 - 11 m/ R. Moldoveanu 47

Cartonaşe galbene: Al. Dulca 71, C. Roşu 72 / Cr. Puşcaş 24, L. Marinescu 55, 86

Cartonaşe roşii: – / Borţa 78, Marinescu 86

Luceafărul: Moga – Wanya (24 Lu Yuefeng), Cr. Oros, Yabre, Moihedja (75 Nemeş) – C. Roşu, G. Preoteasa, Prejmerean, Al. Dulca – V. Pop (68 Băican), Paraschiv. Antrenor: Cristian Lupuț

Petrolul: Bolboaşă – Borţa, Cr. Puşcaş, Ghinga, Ţigănaşu – Bucşa (70 C. Ştefănescu) – Şaim, Malakyan (29 M. Chindriş), Marinescu, R. Moldoveanu – Sg. Arnăutu. Antrenor: Gheorghe Mulţescu

Arbitri: Iulian Călin (Ştefăneşti – Argeş) – la centru; Gabriel Stroe (Piteşti), George Neacşu (Câmpulung Muscel) - asistenţi. Observatori FRF: Dan Monea (Aiud), Cristian Petropulos (Alba Iulia).

Luceafărul s-a descurcat excelent săptămâna trecută în compania a două pretendente la promovare. Dacă miercuri a învins în deplasare FC Snagov (4-2), ieri echipa orădeană a impresionat în faţa Petrolului Ploieşti, de care a dispus cu 3-1, micşorând astfel şi speranţele "găzarilor" la promovare directă în Liga I.

Conştienţi că doar o victorie le-ar conferi şanse reale de a mai ajunge pe locurile promovabile, petroliştii au început avântat jocul şi în primele zece minute au irosit trei ocazii prin Moldoveanu (6), Marinescu (7) şi Bucşa (10). Încet-încet, orădenii s-au adaptat jocului şi în minutul 25 au şi lovit decisiv. Dulca a fost faultat în careu de Puşcaş, iar penalty-ul a fost executat de V. Pop. Bolboaşă a respins mingea în faţă, dar pe fază, V. Pop a înscris din a doua "încercare" (1-0). Petrolul nu a avut reacţie şi după o fază cursiva a gazdelor a încasat şi al doilea gol, după o minge deviată cu capul de Paraschiv (29) din marghinea  careului mic (2-0). Oaspeţii au început mai bine şi partea secundă, iar de data asta au reuşit să concretizeze perioada  favorabilă după un şut experdiat de Moldoveanu (47, 2-1). Impulsionată de acest gol, echipa prahoveană a dominat, dar fără să-şi creeze ocazii importante de a marca. În schimb, Luceafărul s-a dovedit mai periculoasă pe contraatac. După o astfel de fază, echipa bihoreană s-a desprins pe tabela de marcaj. După o serie de driblinguri, Alexandru Dulca fost faultat la şase metri de Borţa într-o situaţie iminentă de gol, iar arbitrul a dictat penalty şi eliminarea jucătorului oaspeţilor.  Preoateasa (79) a executat sigur lovitura de la 11 metri, majorând avantajul (3-1). Frustraţi, oaspeţii au mai încasat un cartonaş roşu, experimentatul Marinescu (86) fiind eliminat după o intrare asupra lui Paraschiv. Joc inteligent şi rezultat excelent pentru Luceafărul, care s-a îndepărtat serios de zona retrogradabilă, în timp ce Petrolul se poate gândi cel mult la baraj decât la primele două locuri.