Cu un nou staff tehnic și cu numeroase modificări în lotul de jucători, Luceafărul Oradea a efectuat primul antrenament din acest an calendaristic la baza proprie din Sânmartin.

Sub comanda lui Ciprian Dianu, noul tehnician al echipei, la reunirea care a avut loc joi după amiază la Baza Sportivă „Luceafărul” din Sânmartin s-au aflat 15 jucători. Printre aceștia nu s-au regăsit 8 jucători dintre care trei sunt cei mai buni marcatori ai echipei: George Paraschiv, Paul Mitrică și Mircea Manole. În aceste condiții,noua conducere tehnică a formației bihorene va avea mult de muncit pentru reconstrucția unei echipe competitive care a terminat sezonul de toamnă pe locul al treilea în Seria a 5-a a Ligii a III-a. Celelalte patru nume care s-au despărțit de Luceafărul în această iarnă sunt David Filip, Cătălin Maxim, Patrick Peter, Andrei Pașca şi Alexandru Core.

La prima șendință de pregătire din acest an s-au aflat următorii jucători: Robert Răileanu, Bogdan Brata – Flaviu Drăgan, Bogdan Mintaș, Răzvan Gunie, Mihai Maxin, Humadi Ahmed, Daniel Pop, Denis Roș, Andrei Ludușan, Daniel Lăsconi, Norbert Papp și Vlad Costea, Ionuț Bocra (născut 2001, LPS Bihorul) și Ionuț Pârvulescu (1993, Târgu Jiu). În condițiile în care lotul nu este complet, pentru ca antrenamentele să se desfășoare în condiții bune vor fi cooptați juniori proveniți de la grupele U19 și U17. Aflat la prima experiență ca antrenor principal în Liga a III-a, Ciprian Dianu îl va avea ca secund pe Roland Novak, fostul jucător al echipei Crișul Sântandrei care în cariera sa a mai evoluat pentru FC Bihor, Luceafărul Oradea sau CSC Sânmartin. De pregătirea portarilor se va ocupa Ioan Pap-Deac, iar kinetoterapeuții echipei vor fi Mihai Cherman și Bogdan Guler. Cu această ocazie Dianu a ținut să-i mulțumească lui Cristian Lupuț pentru posibilitatea pe care i-a oferit-o, aceea de-a-i fi secund la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, în turul de campionat al Ligii a II-a. Așadar cu Cipri Dianu la timonă, Luceafărul se va întineri și mai mult față de cum arăta la debutul acestui sezon competițional. Rămâne de văzut dacă rezultatele pozitive din tur vor putea fi menținute în aceste condiții.