În primul meci oficial susţinut pe teren propriu în noul sezon competiţional, tânăra echipă bihoreană va înfrunta Ripensia Timişoara, formaţie pe care recent a învins-o cu 3-2 într-un meci de pregătire. Partida, care se va desfăşura mâine de la ora 11.00, la Sînmartin, contează pentru etapa a II-a din eşalonul secund al fotbalului românesc.

Debutul în ediţia 2018-2019 a campionatului Ligii a II-a a fost catastrofal pentru bihoreni, mai cu seamă în ceea ce priveşte rezultatul. Eşecul 0-4 din deplasare cu Energeticianul a fost mult mai drastic decât ceea ce s-a întâmplat pe teren. Cu toate acestea statistica a înregistrat cea mai mare diferenţă de scor din prima rundă astfel că bihorenii au preluat din start „lanterna roşie”. În prima repriză de la Petroşani „luceferii” au ratat câteva oportunităţi care dacă ar fi fost fructificate poate că ar fi condus spre un alt deznodământ al partidei. N-a fost să fie, media de vârstă a lotului de jucători fiind una dintre explicaţiile pentru care nu s-a putut obţine mai mult în prima rundă. În ceea ce priveşte formula de joc în etapa de mâine, aceasta nu poate suferi modificări majore, dar victoria 3-2 cu Ripensia din amicalul de pe 21 iulie reprezintă un avantaj moral în această dispută. Atunci oaspeţii au început mai bine deschizând scorul dar după 7 minute Luduşan a egalat cu o reuşită de excepţie. Până la pauză Vasile Pop a făcut 2-1 pentru gazde transformând o lovitură de la 11 metri. În repriza secundă Codoban a marcat 3-1 tot dintr-un penalty, scorul final fiind 3-2 după reuşita lui Bădăuţă din minutul 73. Aşadar victorie strânsă dar totuşi victorie pentru tânăra echipă pregătită de Cristian Lupuţ care va încerca să repete isprava şi în partida de mâine.

Bănăţenii s-au impus în deplasare

Bănăţenii au debutat cu victorie în noul campionat învingând 2-1 în deplasare pe Dacia Unirea Brăila, golul victoriei fiind marcat pe final de Ioan Dumiter în minutul 86. În urma acestui rezultat, Ripensia ocupă locul al 6-lea în Liga a II-a. Pentru a avea toţi jucătorii în priză, Cristian Lupuţ şi-a pus rezervele să dispute miercuri un joc şcoală în compania lui CS Mădăras, formaţie care activează în campionatul judeţean al Ligii a IV-a.

Preţ prohibitiv la bilete

Într-o altă ordine de idei, cele câteva sute de spectatori care asistă de obicei la meciuri Luceafărului trebuie să se asigure că au bani la ei dacă doresc să vadă partida de mâine, asta deoarece conducerea clubului a hotărât că intrarea pe stadionul din Sînmartin să se facă pe bază de bilet care va costa 25 de lei. Un preţ mare în condiţiile în care la multe partide din Liga I costul tichetelor este mai mic iar noua şi mai ales tânăra echipă bihoreană ar avea nevoie de suportul cât mai multor susţinători. Această decizie este total surprinzătoare în condiţiile în care până acum toate partidele bihorenilor puteau fi vizionate pe viu în mod gratuit. Probabil că lipsa implicării autorităţilor locale a fost unul dintre motivele care l-au determinat pe finanţator să ia această măsură care până la urmă va face ca bihorenii să-i piardă şi pe acei spectatori care veneau din oraş pentru a vedea la lucru singura formaţie orădeană care activează în Liga a II-a.  

Programul etapei a II-a: CS Baloteşti – Petrolul Ploieşti (astăzi, ora 18.00), Luceafărul Oradea – Ripensia Timişoara, Academica Clinceni – Daco-Getica Bucureşti, Sportul Snagov – CS Mioveni, Metaloglobus Bucureşti – Aerostar Bacău, Energeticianul – ASU Poli Timişoara (toate mâine, de la ora 11.00), UTA – Farul Constanţa (mâine, ora 13.00), Pandurii Târgu Jiu – FC Argeş (mâine, ora 15.30), ACS Poli Timişoara – Dacia Unirea Brăila (duminică, ora 13.00) şi Chindia Târgovişte – Univesitatea Cluj (luni, ora 18.00).