Cu 10 jucători U21 utilizați în jocul disputat sâmbătă, echipa Luceafărul Oradea a fost taxată pe propriul teren de către experimentata formație sălăjeană, SCM Zalău. Astfel, dacă la pauză bihorenii se aflau în avantaj (1-0), situația din teren s-a schimbat radical după minutul 60 în care gazdele au încasat toate cele 4 goluri.

Partida, contând pentru etapa a 3-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a, s-a desfășurat pe terenul din cadrul Bazei Sportive „Luceafărul” din Sânmartin. Jocul a fost început bine de către băieții pregătiți de către Ciprian Dianu, aceștia deschizând scorul în minutul 9 prin Răzvan Gunie, cel care a trimis un șut excelent, de la peste 20 de metri de poartă, balonul poposind în plasă pe sub transversală. Debutul bun de meci al orădenilor, explicabil prin entuziasmul dat de tinerețea jucătorilor, s-a stins treptat astfel că golul egalizator a venit inevitabil. Zălăuanii au marcat în minutul 60 la capătul unei faze fixe în care gazdele n-au reușit să respingă balonul din 6 metri iar Jalbă, pe fază, la trimis în plasa porții apărate de tânărul Nergheș. În continuare oaspeții au pus presiune la poarta „luceferilor” ratând două bune situații de a marca prin englezul Logon, în minutul 66, și Istrate, în minutul 74. Dacă portarul orădean a închis poarta la cele două ocazii ale vizitatorilor, acesta nu a mai avut ce face în minutul 76 atunci când Mihai Onicaș, fostul jucător al echipei Steaua București, a făcut 2-1 pentru SCM Zalău. Alergând după egalare, bihorenii au mai încasat două goluri în prelungirile partidei atunci când Istrate a făcut 1-3 în minutul 90+1 în timp ce Logon a stabilit rezultatul final în minutul 90+4 după ce a transformat o lovitură de pedeapsă. Rezultat totuși nedrept față de cum au stat lucrurile în teren, luceferii plătind tribut lipsei de experiență.

În urma acestui nou insucces, al treilea consecutiv, Luceafărul ocupă ultimul loc în clasament (10) iar misiunea din runda viitoare va fi imposibilă. Băieții pregătiți de Cipri Dianu vor evolua sâmbătă, de la ora 15.00, pe terenul lui Minaur Baia Mare, liderul campionatului și probabil cea mai puternică echipă din serie.

Luceafărul Oradea: E. Nergheș – Fl. Drăgan, Cr. Oros, D. Laza, E. Țârtea (44 Toderici) – R. Gunie, E. Higyed (84 Farcaș), C. Covaciu, M. Balogh (70 Jurcuț) – D. Marina (70 Gheban), S. Ban (84 Ștef). Antrenor: Ciprian Dianu.

SCM Zalău: B. Miron (52 A. Pop) – Fl. Pop, Jalbă, Cohan (52 Istrate), A. Mutu, Culda (52 Duma), M. Onicaș, M. Forna, R. Stanciu (82 Cubaș), M. Petra (84 Cozma), R. Logon. Antrenor: Marius Pașca.