Echipa bihoreană a contabilizat cel de-al 7-lea eșec stagional din 8 jocuri la capătul unei partide în care a arătat că își dorește, dar elanul tinereții nu este suficient pentru a cuceri puncte. Luceafărul a pierdut 2-3 (1-1) confruntarea de pe propriul teren cu Someșul Dej, o echipă experimentată și pragmatică.

Pe cât de controversat este patronul acestei echipe, gorjeanul Nicolae Sarcină, pe atât de greu de înțeles este strategia pe care o are cu formația bihoreană de liga a III-a. Cu siguranță că Luceafărul are o grămadă de tineri jucători talentați care au tot viitorul în față, dar atunci când ajungi să contezi exclusiv pe tineri într-o competiție de seniori este aproape imposibil să faci performanță. Exact aceasta este situația echipei Luceafărul care prcatică un joc destul de plăcut ochiului, cu un ritm bun,mai mereu rezultatul final îi este defavorabil și asta doar din cauza naivității cu care tratează anumite momente ale partidei. Asta s-a întâmplat și în partida de sâmbătă în care bihorenii sperau să obțină primul succes. N-a fost să fie, dejenii taxând orice moment de rătăcire al „bobocilor” pregătiți de către Ciprian Dianu.

Repriză antrenantă, dar fără multe ocazii

Prima ocazia importantă a aparținut gazdelor care, în minutul 15, puteau deschide scorul prin Sorin Ban. Acesta a trimis bine, cu capul, după o lovitură de colț bătută de Covaciu, dar oaspeții aveau plasat om la bară care a reușit astfel să mențină tabela de marcaj neschimbată. În această perioadă a partidei, ritmul de joc a fost bun, meciul antrenant cu toate că ocaziile periculoase n-au existat. Dejenii au bifat câteva șuturi la poartă dar fără a fi periculoase. Scorul l-au deschis orădenii în minutul 29 atunci când fundașul de bandă, Denis Laza, a executat perfect o lovitură liberă din marginea careului, de pe partea dreaptă (1-0). Golul a amintit de cel înscris de Ilie Dumitrescu împotriva Argentinei la Mondialul din 1994. Din păcate avantajul a durat doar 4 minute, dejenii egalând după un corner bătut excelent pe 6 metri de unde, același Denis Laza s-a transformat din înger în demon deviind balonul în propria poartă (1-1). Cum era de așteptat, tănăra echipă orădeană a acuzat șocul primirii golului și a cedat inițiativa oaspeților care au fost prezenți mult mai mult în terenul advers. Cu toate acestea, finalul de repriză i-a găsit pe „luceferi” asediind cu mai multe șuturi trimise spre poarta vizitatorilor dar toate s-au oprit în fundașii adverși.

Le-au taxat naivitatea

Până în minutul 69 când Someșul a trecut în avantaj, fiecare echipăa fost aproape să înscrie, bihorenii în minutul 5,1 iar clujenii, în minutul 56. Oaspeții au preluat conducerea la capătul unui atac rapid purtat în viteză pe partea dreaptă la care „bobocii” de la Luceafărul n-au reușit să pună presiune pe omul cu mingea. Acesta a pătruns în careu de unde a centrat perfect pe linia de 6 metri, până la Brumă care, nemarcat, a înscris simplu, cu latul, în poarta goală, portarul Mihelea protejând colțul scurt cum era și normal (1-2). Până la final, gazdele au încercat egalarea dar n-au pus în pericol poarta oaspeților. Mai mult, Someșul a făcut 3-1 în minutul 89 prin Daniel Popa, atacantul profitând de o gafă a defensivei orădene care n-a reușit să respingă o minge „plouată”. Tănărul jucător al oaspeților a scăpat astfel singur cu Mihelea pe care l-a executat trimițând balonul lângă bara din stânga golakeeper-ului gazdelor (1-3). Cum zarurile erau aruncate, amfitrionii s-au aruncat și mai tare în atac, iar dorința le-a fost răsplătită. Covaciu a redus din diferență cu un gol marcat identic cum o făcuse Laza în prima repriză doar că realizarea a venit din partea opusă (2-3). La adăpostul unui avantaj de două goluri, Someșul și-a asumat dominarea echipei gazdă care i-a taxat până la urmă. Așadar un nou eșec contabilizat de bihoreni care, și de această dată, au avut 10 juniori titulari. Mai mult, Luceafărul a terminat partida cu doi jucători de 15 ani, Alex Gondor și Ștefan Hogaș. Cu toate că este de apreciat încercarea de a construi o echipă competititvă în acest mod, până la urmă contează rezultatul iar statistica spune că strategia nu e cea mai bună. În acest fel, fără „implantul” unor jucători cu experiență, este greu de crezut că formația pregătită de Cipri Dianu, oricât de mult și-ar dori acesta, va reuși să se salveze de la retrogradare.

Pentru „luceferi” urmează, miercuri, de la ora 14.00, tot pe propriul teren, restanța cu CAO Oradea, partidă amânată din cauza celor 18 cazuri de Covid 19 descoperite în lotul alb-verzilor. Rămâne de văzut dacă până la ora acestei partide „vulturii” vor reuși să aibă 13 jucători valizi, în alte condiții victoria revenind, la „masa verde”, echipei care-și dispută jocuriule de acasă la Sânmartin.

Au marcat: Denis Laza 29, Carlos Covaciu 90+1 / Florin Boerean 33, Daniel Brumă 69, Daniel Popa 89

Luceafărul: F. Mihelea – Fl. Drăgan, R. Ștef, D. Laza, R. Pintilie (86 Ad. Lacatâș), C. Covaciu, E. Higyed (86 Șt. Hogaș), R. Toderici, D. Marina (72 Al. Gondor), S. Ban, Ad. Farcaș (46 Balogh). Antrenor: Ciprian Dianu

Someșul: Negrea – Boerean, Sg. Costin, A. Toma, D. Plâian, R. Trif, Dobrea, M. Maxin (87 Miholca), C. Nuțu (60 D. Popa), D. Brumă, Cr. Buga (80 D. Moldovan). Antrenor: Alpar Meszaros

Arbitri: Ioan Boldea (Ciuguzel – Alba) – Sebastian Pantea (Arad), Mircea Guran (Brașov)

Observatori FRF: Silviu Mocanu (Arad), Cristian China (Baia Mare)