Stadion: Luceafărul din Sînmartin

Gazon: foarte bun

Spectatori: 300

Marcator: Cr. Matei 77

Luceafărul: B. Moga – Cr. Oros (73 Gunie), Tînc, V. Opriş, I. Ban – Prejmerean, Preoteasa –P. Mitrică, V. Pop (29 Lăsconi), Al. Dulca (54 Codoban)– G. Paraschiv. Rezerve neutilizate: Moroz - Chiorean, Luduşan, D. Lukacs. Antrenor: Cristian Lupuţ

UTA: R. Bodea – Cr. Costin, S. Benga (22 El Hasni Oualid) Al. Manea, Copaci – A. Enescu, Coulibaly (46 L. Oprea) – Cr. Matei, Cubleşan (82 Stahl), D. Vădrariu – C. Rus. Rezerve neutilizate: Orlic - Al. Pop, Petra, Dav. Popa. Antrenor: Ionuţ Popa

Cartonaşe galbene: G. Paraschiv 8, Prejmerean 12, V. Pop 17, Tînc 32, 90+1,V. Opriş 38 / Coulibaly 9, S. Benga 32 (de pe banca de rezerve), Cr. Matei 56, El Hasni Oualid 66, Al. Manea 77, Copaci 89, Stahl 90+2

Cartonaş roşu: Tînc 90+1 / –

Arbitri: Ovidiu Mazilu (Satu Mare) – la centru: Mihai Florin Cosma (Piatra Neamţ), Aleandru Roman (Târgu Neamţ) - asistenţi. Observatori FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare), Daniel Sabău (Zalău).

 

„Luceferii" s-au zbătut mult pentru un rezultat pozitiv pe teren propriu cu UTA, dar fără eficienţă, astfel că finalul jocului i-au găsit în postura de perdanţi. Oarecum nemeritat după aspectul jocului, dar echipa arădeană s-a dovedit mai pragmatică şi inspirată, dovedind că nu întâmplător cochetează cu primele locuri în liga secundă.

Fără să fie spectaculos, jocul a plăcut prin angajamentul celor două echipe, chiar dacă execuţiile la finalizare au lăsat de dorit. Gazdele au început decise jocul, dar V. Pop (2) şi-a încheiat cursa de pe partea stângă cu un şut la colţul lung, puţin pe lângă poartă. Un sfert de oră mai târziu, „luceferii" au solicitat penalty la o pătrundere a aceluiaşi jucător, care a căzut după un duel cu Benga, fiind avertizat cu „galben" pentru simulare! UTA a ameninţat poarta adversă la jumătatea reprizei, când Cr. Matei a trimis din unghi pe lângă poartă. Înainte de pauză, A. Dulca a fost blocat în două rânduri de fundaşii arădeni în momentul şutului decisiv.

Şi oaspeţii au cerut o lovitură de la 11 metri, în debutul părţii secunde după o cădere a lui Costin, dar arbitrul Mazilu a lăsat jocul să continue. C. Rus (60) a tras în plasa laterală, iar în faza următoare nici Lăsconi, din 12 metri, nu a prins cadrul porţii. Mitrică a fost şi mai aproape de a marca. Scăpat singur, mijlocaşul a fost deposedat în ultimul moment de Costin la 8 metri de poartă. UTA a fost mai îndrăzneaţă şi speculativă pe final şi în minutul 77 a dat lovitura de graţie adversarului, Cr. Matei (77) finalizând din apropiere centrarea lui Costin (0-1). Marcatorul golului a mai avut o şansă de a înscrie, dar şutul său plasat din 16 metri fiind respins de Moga. Luceafărul a terminat meciul în inferioritate şi pe teren, Tânc (90+2) fiind eliminat pentru cumul de galbene. Până la final, Vădrariu (90+3) a şutat la încheietura barelor, iar Codoban (90+4) a executat în zid o lovitură liberă de la 25 de metri, risipind şi ultima speranţă a gazdelor de a evita eşecul. Cu puţină atenţie, Luceafărul putea obţine o remiză, fapt recunocut şi de Ionuţ Popa, antrenorul adversarilor.

„Am întâlnit o echipă ce mi-a plăcut. Au fost agresivi în sensul bun al cuvântului, iar după aspectul jocului, poate era echitabil un 0-0", a comentat Popa.