În primul joc de verificare din această vară, formația pregătită de Cristian Lupuț a fost învinsă 1-2 (0-1), pe propriul teren, de către UTA Arad, echipă care și-a schimbat în mare parte lotul de jcători dar care se anunță a fi una dintre protagonistele viitorului szon.

Atât Cristian Lupuț cât și Laszlo Balint, antrenorul arădenilor, nu au căutat în primul rând un rezultat pozitiv în acest amical cât mai cu seamă diverse formule de joc în vederea atacării noului sezon din Liga a II-a care se va relua pe 3 august. Mai avansați în pregătire, cu două jocuri de verificare la activ câștigate lejer în fața unor formații din județul Arad, „utiștii” au avut un joc mai solid în prima parte a meciului. Apoi, pe fondul mai multor schimbări, bihorenii puteau egala și chiar câștiga primul amical al verii.

Mai activi după pauză

Primele 30 de minute nu au fost prea spectaculoase, jocul desfășurându-se cu precădere la mijlocul terenului. Arădenii au deschis scorul în minutul 36 atunci când Marius Tomozei, fost echipier al „luceferilor”, a finalizat din marginea careului de 6 metri o acțiune în doi purtată de Buhăcianu și Miculescu. UTA și-a mărit avantajul imediat după pauză, în minutul 48, atunci când Amir Khalaila, nou-intrat, la prima atingere de balon, a înscris cu un șut din afara careului, de la 20 de metri, la colțul lung. Cu un handicap de 2 goluri dar și având în față o echipă complet schimbată după pauză, bihorenii au preluat conducerea jocului. Prima oportunitatea i-a aparținut lui Vasile Pop care nu a reușit să profite de o gafă a lui Bolboașă ratând cu poarta goală. Tabela s-a modificat până la urmă în minutul 55 atunci când același Vasile Pop a transformat o lovitură de pedeapsă pe care tot el a obținut-o după un contact cu neexperimentatul Vulturar. Bihorenii au rămas la controlul partidei și, până la finele celor 90 de minute, tot ei și-au creat cele mai mari oportunități. Portarul oaspeților a reușit să-și salveze echipa de la egalare după o intervenție miraculoasă la șutul lui Prejmerean de la 9 metri, în minutul 66, iar Melinte, în al treilea minut de prelungiri, la ultima fază, a oprit mingea din drumul spre gol trimisă fiind de același omniprezent Vasile Pop.

Noutăţi la roş-albaştri

Fără a ieși în evidență dar având calități certe de marcator, Vlad Rusu s-a aflat din nou printre roș-albaștri după un sezon în care a fost „mutat” la Energeticianul. Tot la capitolul noutăţi este şi portarul Iulian Anca-Trip cel venit la Luceafărul pentru a suplini pleacrea lui Ionuţ Rus. În următoarea perioadă, orădenii se vor afla în cantonament în Băile Felix urmând ca apoi, până la începerea campionatului, să mai dispute încă două jocuri de verificare, cu Ripensia Timişoara, pe 24 iulie, şi cu Şoimii Lipova, pe 27 iulie.

Luceafărul Oradea: Moga - Ciul, Yabre, Porumb, Băican – Mitrică, M. Parnău, Al. Negrean,V. Pop – D. Paraschiv, V. Rusu. Au mai intrat: Iulian Anca Trip – Creţ, Drăgan, Core, Popa, Prejmerean, Dincă, Chirilă, C. Roşu, M. Balogh, Peter și Luduşan.

UTA Arad: Iacob – Tomozei, Fl. Ilie, Şeroni, Deta – Oroian, Lorenzi, Isac, Bustea – Miculescu – Buhăcianu – repriza I; Bolboașă – Ivan, Melinte, Salka, Stancu – Oroian, Hrezdac, Vulturar, Bustea – Isac – Khalaila – repriza a II-a.