Într-o partidă contând pentru etapa a 13-a din Seria a 5-a a Ligii a III-a, Luceafărul Oradea a fost învinsă 1-0 (0-0) chiar pe propriul teren de către o formație care nu bătuse pe nimeni în precedentele 5 partide disputate în deplasare.

Fiind una dintre cele mai în formă echipe din campionat și primind vizita unei formații care în 12 etape remizase de 7 ori și câștigase doar de trei ori, Luceafărul pornea cu prima șansă ținând cont și de eficacitatea ofensivă pe care o are, cu o medie de apropae trei goluri marcate pe meci. A fost una dintre acele zile în care nu îți iese nimic, orădenii fiind incapabili să pună probleme mari în această dispută. Singurele oportunități din prima repriză i-au aparținut lui Mitrică, mijlocașul șutând slab din poziții bune în minutele 40 și 41. Unicul gol al partidei s-a marcat la începutul reprizei secunde. Alex Neacșa, fostul echipier al „luceferilor”, a bătut excelent o lovitură de colț pe care Adrian Cârstean a redirecționat-o în plasă, cu capul, din 6 metri, în minutul 47. Au urmat 43 de minute regulamentare plus alte 5 de prelungiri în care echipa cu 34 de goluri marcate în 12 jocuri nu a mai găsit calea spre gol. Mai mult, sibienii puteau face 2-0 în minutul 50 dar Cârloanță a șutat în bara din dreapta porții apărate de Filip. Până la final, echipa Luceafărul a controlat jocul dar n-a fost capabilă să fie foarte periculoasă la poarta adversă. Cea mai mare oportunitate i-a aparținut lui Core, în minutul 83, care a tras tare, din 13 metri, dar peste poartă. Cu acest eșec, Luceafărul se îndepărtează la patru puncte de prima clasată dar continuă să se mențină pe locul al doilea.

Pentru echipa care își joacă la Sânmartin meciurile de pe teren propriu urmează deplasarea de la Bistrița unde sâmbătă, de la ora 14.00, va juca împotriva Gloriei, ocupanta locului al 9-lea.

Luceafărul Oradea: D. Filip – Gunie (67 Fl. Drăgan), D. Pop, Core, Papp (76 Mintaş), Pașca (66 Lăsconi), P. Peter (79 C. Maxim), Manole, Maxin, Mitrică, Paraschiv. Antrenori: Dragoş Militaru şi Moundir Moussaddak

Viitorul Șelimbăr: Matenciuc – A. Stanciu, B. Vişa, M. Chindriş, Natea, D. Groza, Cl. Giura (58 Ad. Cîmpean), Neacşa (89 Tegbo), Tineiu (90+4 Hodea), Cîrloanţă, Ad. Cârstean (89 R. Moga). Antrenor: Florin Maxim

Arbitri: Claudiu Gaitin – Marius Talpoș (Timișoara), Daniel Ioan Humiță (Armeniș – Caraș Severin)

Observatori FRF: Ionel Poclid (Timișoara), Emil Arsa (Arad).