Talentatul luptător orădean Matei Pelean a încheiat în forţă sezonul de lupte greco-romane. La doar 14 ani, sportivul legitimat la LPS Bihorul Oradea a devenit vicecampion naţional la o categorie superioară de vârstă, cadeţi, (16-17 ani) în concursul desfăşurat la Odorheiu Secuiesc!

Un rezultat cu atât mai notabil, în condiţiile în care Matei, care a concurat la categoria 51 kg, a beneficiat de o dispensă  pentru a putea participa într-o competiţie cu adversari mai în vârstă. Rezultatul se adaugă altor performanţe notabile reuşite în acest an: campion naţional şi câştigător a Cupei României, cu echipa Under 15; medaliat cu bronz la Campionatul Balcanic, la individual, şi cu argint  la aceeaşi competiţie, cu echipa României la categoria Under 15, participant la Campionatul European la categoria Under 15, precum şi o serie de clasări pe podium la diferite competiţii naţionale şi internaţionale. „Încheiem un an competiţional plin de bucurii pentru noi, iar la ultimul concurs Matei ne-a depăşit aşteptările. Acesta a fost ultimul Campionat Naţional din acest an, prilej pentru a mulţumi celor ce s-au ocupat de pregatirea lui, în primul rând Prof. Nelu Sandu Pop - antrenorul coordonator al secţiei de lupte greco- romane orădene, Maestrului Emerit al Sportului - Ştefan Rusu, prezent la Oradea în stagii de pregătire, preparatorului fizic Toia Vlad şi antrenorului  Paul Buzaş”, au punctat părinţii sportivului pe o reţea de socializare.  

Fost absolvent al ciclului gimnazial la Liceul Teologic Penticostal Betel, pe care l-a încheiat cu media 9,08, în clasa dirigintei Adela Bila, Matei Pelean este elev în clasa a IX-a a Liceului cu Program Sportiv “Bihorul” Oradea în clasa prof. Bianca Bate.