Întrunit la începutul săptămânii, Comitetul de Urgență al AJF Bihor a ratificat deciziile Comitetului Executiv referitoare la suspendarea definitivă a competițiilor de juniori și seniori, retrogradare, promovare și barajul pentru Liga a III-a.

20 de participante în două serii

După cum se știe, ACS CAO 1910 a  fost desemnată campioana judeţului Bihor atât pe criteriul sportiv, cât şi prin decizia unanimă a membrilor afiliaţi la AJF Bihor, urmând să participe la barajul de promovare în Liga a III-a. Din Liga a IV-a nu va retrograda nicio echipă. AJF Bihor intenționează să crească la 20 numărul echipelor din eșalonul patru, repartizate în două serii, motiv pentru care vor promova minimum patru formații din Liga a V-a. Mai precis, câștigătoarele celor două serii, Slovan Valea Cerului și Gloria Beiuș, precum și ocupantele locurilor secunde. În seria I, pe poziția a doua s-a clasat Voința Suplac, iar în cealaltă, Unirea Roșia, doar că această echipă nu are drept de promovare un an, după ce în ediția trecută a refuzat să participe în Liga a IV-a. În aceste condiții, în locul roșienilor va merge a treia clasată din seria a II-a, Victoria Avram Iancu.

 

Posibil baraj pentru încă un loc

În cazul în care CAO ar accede în Liga a III-a, ar mai fi un loc disponibil în eșalonul patru, atribuit în urma unui baraj între echipa clasată pe locul 3 în prima serie, Cetatea Biharia, și cea de pe poziția a 4-a în cealaltă grupă, Zorile Buntești.

Comitetul de Urgență, format din președintele AJF, Radu Bitea, și vicepreședinții Valentin Vesa și Ștefan Gallovits, a mai dispus ca partidele din Cupa României, ajunsă pe plan local în faza semifinală, să se dispute în funcţie de deciziile FRF privind această competiţie şi noul sezon competiţional să fie conceput cu prioritate în sprijinul financiar, administrativ şi logistic pentru cluburile afiliate. „Orice informare adresată de către cluburile afiliate ce implică scenarii şi măsuri pentru dezvoltarea fotbalului bihorean va fi analizată de către Comitetul de Urgență și cel Executiv al AJF Bihor”, se menționează într-un comunicat al forului fotbalistic județean.