Forfotă mare la sfârșitul săptămânii trecute în jurul și pe terenul sintetic de la Stadionul Municipal Salonta. Timp de două zile, echipe juvenile de la zece cluburi din Bihor și județe învecinate au fost protagonistele unui maraton fotbalistic structurat pe două categorii de vârstă, 2010, respectiv 2012 şi mai tineri.

Prima ediţie a Cupei Toldy, organizată de CSM Olimpia Salonta, a reunit, pe lângă echipele clubului gazdă, și grupe de la FC Bihor, CS Bihorul Beiuș, Viitorul Oradea, Rapid-Crișul Oradea, Crișana Oradea, Viitorul Arad, CSC Chișineu Criș, CSC Ghiroda, Kinder Negrești Oaș.La categoria de vârstă 2012, la care au participat 12 echipe, s-a detașat Viitorul Arad, după o finală foarte disputată cu CSM Olimpia Salonta, câștigată cu 1-0. În formaţia salontană au jucat Filip Alessio, Mada Nicolas, Erdei Mark, Băişan Alex, Mladin Raul, Borza Răzvan, Zelenak Benedec, Caba Dragoș, Boroş George, Sabau Răzvan, Orsos Viktor, Chişe David. Darius Oprean (Viitorul Arad) a primit titlul de portarul competiției, iar salontanii Raul Mladin și Dragoș Caba au fost desemnați cel mai bun jucător, respectiv golgeterul turneului.

Câştigătoarele grupelor din care au făcut parte, Viitorul Arad şi FC Bihor au ajuns în finala categoriei 2010, care din motive obiective nu s-a mai disputat. Oricum, rezultatele nu au relevanţă, cel mai important fiind faptul că într-o perioadă de pauză competiţională sute de copiii au avut ocazia să joace fotbal într-un cadru organizat. Din echipa clubului organizator au făcut parte Pop Adrian, Vlad Cristina, Karancsi Emma,  Şovrea Mario, Petrescu Ayan, Pavăl Alex, Nistor Maya, Czombos Erik, Bora Şerban, Culda Ianis, Toth Florin, Bot Gabriel, Sturz Andrei, Fekete David.

Toate premiile speciale ale categoriei 2010 au fost adjudecate de componenți ai formației salontane. Cristina Vlad a fost desemnată jucătoarea turneului, Alex Pavăl a ieșit golgeterul competiției, iar Adrian Pop a fost declarat cel mai bun portar.

Cu acest prilej, a fost premiat și prof. Feke Gyorgyi pentru întreaga activitate sportivă.

„A fost un turneu reuşit, cu 400 de copii la teren în cele două zile de turneu. Animaţi de plăcerea de a juca fotbal, aceştia au sfidat vremea friguroasă, rezultând meciuri spectaculoase la acest nivel, dar şi o ambianţă frumoasă la stadion”, a declarat Cristian Ţârlea, preşedintele CSM Olimpia Salonta.

Şi în această iarnă, juniorii clubului salontan vor efectua un stagiu centralizat de pregătire la Arieşeni.