În perioada 29 iunie-10 iulie, orașul finlandez Tampere găzduiește Campionatul Mondial de Atletism Master („World Masters Athletics Tampere 2022”), eveniment sportiv deschis tuturor, fără standarde de calificare, cu excepția faptului că sportivii, cu vârste de peste 35 de ani, trebuie să fie membri ai organizațiilor naționale de specialitate.

Din delegația română prezentă la Tampere a făcut parte și bihoreanul Marcel Laza, sportiv legitimat la CS Bihorul Beiuș, acesta contribuind decisiv, prin prestația sa din proba de cros 8 kilometri, categoria „Masculin 50 de ani”, la cucerirea medaliei de aur de către echipa României.

După cursa excelentă din 30 iunie, în urma căreia, alături de colegii săi Cristian Stancu și Artur-Janos Miklos, a devenit campion mondial, Marcel Laza s-a întors acasă, luni, găsindu-l pe pista de atletism a stadionului din Beiuș, unde se antrena pentru Campionatul European Montan Master din Franța. După ce a precizat că speră într-o medalie și la competiția europeană, de data aceasta în proba de maraton montan, Marcel Laza a vorbit și despre evoluția care i-a adus aurul la Tampere:

„Am participat la proba de cros 8 kilometri, unde am reușit să obțin locul întâi mondial cu echipa României. A fost o cursă reușită din partea echipei României, dar și foarte dificilă, în cea de-a doua parte, după kilometrul 5, temperaturile fiind ridicate, de 31 de grade, am avut nevoie de hidratare. Am venit pe locul întâi, pe locul doi a fost țara gazdă Finlanda, iar pe trei, Germania. Am lăsat în urmă țări de la care mă așteptam să vină mai în față, cum sunt Italia, Spania, Portugalia”.

Dacă Marcel Laza a mulțumit sponsorilor și a subliniat sprijinul primit din partea Primăriei Municipiului Beiuș și a CS Bihorul, conducerea acestuia din urmă l-a felicitat pe site-ul clubului:

„Sportivul clubului nostru, Marcel Laza, a reușit o performanță fantastică la Campionatul Mondial de master Finlanda, devenind campion mondial alături de echipa tricoloră! Felicitări, Marcel, și îți mulțumim că ai pus Beiușul încă o dată pe harta mondială a atletismului!”.