Ceea ce prognoza Cristian Lupuţ, antrenorul orădenilor, la reluarea campionatului în această primăvară, clasarea între primele 10 echipe din Liga a II-a, pare tot mai mult să se adeverească. După 7 meciuri consecutive în care nu a simţit gustul înfrângerii, dintre care 4 victorii, Luceafărul a urcat până pe locul al 8-lea şi a scăpat practic de grijile retrogradării. Ultima ispravă a fost ieri când, la Bucureşti, orădenii s-au impus cu 1-0 (0-0), în faţa lui Metaloglobus, formaţie neînvinsă acasă în acest an.

Consistenţa jocului practicat de bihoreni, care s-a văzut de la etapă la etapă în această primăvară şi care a stârnit aprecierea tehnicienilor echipelor adverse, a dat rezultate încă o dată. Acum a venit rândul unei echipe în formă, Metaloglobus, cu Laszlo Balint pe bancă, venind la acest meci după trei victorii consecutive dintre care ultima categorică, 6-0, cu Pandurii. Oaspeţii nu s-au lăsat intimidaţi de acest parcurs dar nici de nume precum Ovidiu Herea, Robert Vâlceanu sau Claudiu Herea şi şi-au văzut de joc, reuşind pe final să tranşeze partida disputată în cartierul bucureştean Pantelimon. Tactica stabilită de Cristi Lupuţ, aceea de a se apăra exact şi a contraataca tăios, dar şi introducerea inspirată a tânărului mijlocaş Pavel Nemeş, au dat rezultate.

Schimbare inspirată

În prima repriză s-a practicat un joc de uzură, cu puţine ocazii de poartă, singurele oportunităţi aparţinând echipei gazdă, care a ratat prin cei doi fraţi Herea. Claudiu Herea l-a evidenţiat pe Ionuţ Rus, portar neînvins de trei etape, şutând din poziţie centrală, de la 11 metri, balonul respins revenindu-i lui Ovidiu Herea, care nu a prins cadrul porţii de la 8 metri distanţă, şutând peste. Cea de-a doua şi ultima ocazie din primul mitan a venit în prelungiri. Fostul stelist Vâlceanu a executat o lovitură liberă de pe stânga, centrarea ajungând la acelaşi Ovidiu Herea care, din 6 metri, a trimis cu capul pe lângă, porarul Rus fiind bătut la această fază. În minutul 54 a fost rândul orădenilor să irosească o bună şansă. Constantin Roşu a scăpat singur cu Iacob, dar a trimis alături. În minutul 65 Ghenovici are oportunitatea de a marca din 13 metri, dar Ionuţ Rus îşi face datoria încă o dată. Unicul gol al partidei avea să fie marcat în minutul 76 de către Pavel Nemeş, mijlocaş introdus pe teren de Lupuţ cu doar 7 minute mai devreme. Acesta a finalizat din 6 metri un contraatac rapid al „luceferilor”. Până la final nimic notabil nu s-a mai întâmplat astfel că bihorenii îşi trec în cont a 12-a victorie stagională.

În etapa următoare, sâmbătă, de la ora 13.00, Luceafărul va primi la Sânmartin vizita echipei Farul Constanţa într-un meci care va fi televizat de Digi Sport.

Metaloglobus Bucureşti: Fl. Iacob – Tomozei, Fl. Plămadă, Caramalău, Riza – Sota Mino, A. Lungu (59 Ghenovici) – Şt. Niculae (45 V. Vlad), Cl. Herea, R. Vîlceanu – Ov. Herea (85 Potecea). Antrenor: Laszlo Balint

Luceafărul Oradea: I. Rus – Mitrică, Yabre, Al. Băican, Moihedja – C. Roşu (74 Ciul), Chiorean, Lu Yuefeng, Al. Dulca (69 Nemeş) – V. Pop (59 Bebey), Luduşan. Antrenor: Cristian Lupuţ

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) – Florian Vişan şi Daniel Vlase (ambii din Galaţi)

Observatori FRF: Silviu Crângaşu (Ploieşti) şi Dumitru Crăciun (Berceni – Ilfov).