Impactul cu Liga a III-a se dovedește a fi destul de puternic pentru nou promovata ACS CAO 1910 Oradea. În etapa a doua, echipa orădeană n-a putut emite pretenții la un rezultat pozitiv în fața unei candidate la promovare din seria a 10-a, Minaur Baia Mare,  care s-a impus pe teren propriu cu 4-1.

Orădenii au început timorați partida de pe Stadionul „Viorel Mateianu”, simplificând astfel misiunea băimărenilor, care după doar 6 minute erau în avantaj. V. Pop, fostul jucător al Luceafărului, a șutat în transversală, mingea a revenit în teren, și Minteuan a trimis-o puternic în plasă din 6 metri (1-0). Oaspeții s-au dezmeticit mai greu și un alt junior împrumutat de la CFR Cluj, Nistor (16), l-a surprins pe Verdeș cu un șut din marginea careului mare (2-0). La acest scor, gazdele s-au mai relaxat, iar orădenii au îndrăznit mai mult în atac. Inistența le-a fost răsplătită pe final de repriză, când Hosu (40), bine găsit de C. Roșu l-a învins pe Gudea cu un șut la colțul lung, din 16 metri (2-1).

Scenariul din prima parte s-a repetat după pauză. Minaur a punctat iar repede după o execuție cu călcâiul a lui S. Serediuc (51), fază la care oaspeții au reclamat o poziție de ofsaid (3-1), iar V. Pop (60) a înlăturat orice dubiu în privința învingătoarei cu o execuție sigură din lovitură liberă de la 18 metri (4-1). În continuare s-a jucat deschis, cu ocazii de ambele părți, dar fără goluri. „Clar, rezultatul mă nemulţumeşte, dar am întâlnit o echipă cu jucători experimentaţi, în timp ce la noi lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul. Acum trebuie să ne adunăm, să fim mai atenţi şi să adunăm puncte, pentru că este foarte important acest lucru, mai cu seammă că sunt puţine etape”, a afirmat Florin Fărcaş, antrenorul principal al echipei orădene, care le-a oferit șansa debutului lui Luca Popa (14 ani), format la CSM Oradea, și George Cherman (17 ani), un produs al Viitorului Oradea. Component al lotului național de juniori U 16, Popa a fost selecționat pentru un turneu amical în perioada 23-27 septembrie, în Croația.

Minaur: A. Gudea – Cr. Paul, J. Prunescu, A. Tînc, Kr. Szekely, C. Berindea (54 R. Lupu), V. Pop (86 V. Giurgiu), P. Nistor (54 D. Groza), M. Donca, B. Minteuan (86 C. Ofrim), C. Stanciu (35 S. Serediuc). Antrenor principal: Dorin Toma

CAO: C. Verdeș – Cr. Copil, B. Mintaș (60 V. Dobrescu), D. Stan, L. Ioviță (87 L. Popa), C. Letan, R. Ardelean (46 Cherman), C. Roșu, P. Blăgea (60 A. Iacob), Al. Lezeu (46 D. Costea), M. Hosu. Antrenor principal: Florin Farcaș.

Arbitri: Sorin Vădana (Cluj) – la centru; George Suciu (Câmpia Turzii), Alin Revnic (Cluj-Napoca). Observatori FRF: Toma Ivan (Bistrița), Sergiu Neichi (Satu Mare).