CSC Sânmartin are o misiune deosebit de grea pe terenul echipei Minaur Baia Mare, sâmbătă, 10 aprilie, de la ora 17:00, într-o întâlnire în care băimărenii nu pot să-și permită să piardă puncte mai ales acum după ce s-au reinstalat confortabil în fotoliul de lider al seriei.

Victorie scoasă cu forcepsul

În urma disputării etapei precedente, Minaur Baia Mare a trecut la șefia Seriei a 10-a din Liga a III-a, după victoria din derby-ul de sâmbăta trecută, de pe Stadionul „Viorel Mateianu” cu SCM Zalău, scor 2-1 (0-1), obținută la ultima fază a meciului, dintr-o poziție suspectă de offside contestată de oaspeți. Considerată de mulți ca fiind cea mai valoroasă echipă a seriei, formația pregătită de Vasile Miriuță așteaptă plină de încredere întâlnirea cu CSC Sânmartin. Însă băimărenii nu par să fie chiar în cea mai bună formă dacă luăm în calcul faptul că s-au chinuit efectiv pentru cucerirea celor trei puncte, în compania unui adversar care timp de aproximativ 80 de minute a jucat în inferioritate numerică. Victoria a fost posibilă în a doua parte a jocului după ce galben-albaștrii au dominat copios, oaspeții cedând din punct de vedere fizic din cauza eliminării din minutul 16 dictată corect, pentru o intrare cu piciorul a lui Raul Stanciu direct în capul lui Paul Nistor. Golul izbăvitor al gazdelor a căzut la ultima fază a jocului, în minutul 94, după o pasă a lui Minteuan (jucătorul meciului) finalizată de Al. Pop, fază după care centralul a și fluierat finalul derby-ului care a propulsat-o pe Minaur în fotoliul Seriei a 10-a.

Alb-albaștrii în revenire de formă

În ultimele etape, CSC Sânmartin a reușit să lege două victorii consecutive după alte două partide în care a pierdut în mod dezamăgitor la ultimele faze ale jocului după ce părea că victoria era asigurată. Etapa precedentă a trecut cu mai puține emoții de Progresul Șomcuta Mare, scor 3-1, iar anterior a reușit o surpriză mare impunându-se la un scor de forfait, 3-0, chiar pe terenul liderului din acel moment, SCM Zalău. În urma acestor rezultate, bihorenii au reușit să evadeze pentru moment din subsolul clasamentului. Iar dacă nu pierdea cele 4 puncte pe final de joc în primele două etape jucate în această primăvară, CSC Sânmartin, cu 24 de puncte acumulate, împărțea poziția a 3-a în clasament cu două echipe, CAO și Gloria Bistrița, care speră încă să prindă un loc la baraj. Gazdele băimărene nu pot să fie liniștite nici în această etapă fiindcă vor primi vizita unei formații care se pare că se simte bine pe terenul liderului, zălăuanii simțind-o pe pielea lor, nu demult. În partida din tur, amânată inițial aproximativ două săptămâni din motive „pandemice”, CSC Sânmartin s-a impus pe teren propriu cu scorul de 4-2 într-un moment în care alb-albaștrii nu traversau tocmai cea mai bună perioadă a lor. Așadar sunt premise ca „sânmartineniisă mai producă o surpriză plăcută și în această etapă.

Acestea au fost formațiile utilizate de cele două cluburi în etapa precedentă:

Minaur Baia Mare: Gudea - Core, A. Popa (‘46 Duruș), B. Matei, Kr. Szekely (‘79 R. Lupu), Giurgiu (‘28 Al. Pop), Donca, Nistor, B. Minteuan, Melinte (‘62 Zaluschi), Hațiegan (‘62 V. Pop).

CSC Sânmartin: E. Beke - P. Andraș ('93 Dardai), S. Nogo, D. Lupșe, M. Arsene, M. Popa, Al. Sorian, R. Ember ('52 D. Sfârlea), I. Ban ('73 C. Habakuk), Fl. Pop, C. Sârbu ('73 R. Pop).