Oradea rămâne și în acest an un pol important în minifotbalul românesc. Orașul de pe Crișul Repede va găzdui două competiții naționale pe terenurile sintetice de la Bazele Tineretului și AEK.

Decizia a atriburii celor două turnee s-a luat la Cluj-Napoca cu prilejul  Adunării Generale anuale a Federației Române de Minifotbal (președinte Ioan Onicaș), la care a participat şi Spiros Baltsavias, președintele Asociației Județene de Minifotbal Bihor.

Campionat de socca

În perioada 17-19 mai, la Oradea, se va disputa prima ediție a Campionatului Național de Socca, o variantă a minifotbalului cu unele modificări de regulament. „Competiția este open și pot participa echipe din toate campionatele, inclusiv de la firme și instituții publice. Ne așteptăm la peste 60 de echipe, dintre care vreo 15 vor fi din Oradea. Este o bună ocazie pentru multe dintre ele să i-a contact cu o competiție națională. Primele patru clasate se vor califica la Champions League, care va avea loc în Insula Creta din Grecia”, a afirmat Spiros Baltsavias.

Turneu din Superliga Regională

Cealaltă competiție care se va desfăşura la cele două baze orădene va fi Superliga Regională a României, în 28-30 iunie, cu participarea a  32 de echipe din ţară, cealaltă fază regională fiind programată la Iași. Primele opt clasate de la cele două faze regionale se vor califica la Campionatul Național de la Galați. „La Superliga Regională vom avea în competițție primele două clasate din Liga I a campionatului din Oradea, care vor avea avantajul că evoluează pe teren propriu, în fața suporterilor bihoreni”, a adăugat Spiros Baltsavias. Bad Boys Oradea și ACS Grandhill&Ony Residence Oradea sunt echipele aflate pe primele locuri în Campionatul Judeţean de la Baza Tineretului.