Regula privind cele 5 schimbări permise în timpul unei partide din primele două ligi în acest an, anunţată în urmă cu o săptămână, se va aplica şi în Cupa României.

"Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul Executiv al FRF, întrunit azi a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în Cupa României să poată efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca 8 dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional. Aceleaşi reguli se vor aplica şi la barajul de menţinere/promovare în Liga I", informează siteul frf.ro.

Regula celor 5 schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediţie a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

Galbene anulate înainte de play-off

În cazul Ligii a II-a, cartonaşele galbene primite până acum în acest sezon vor fi anulate. În situaţia jucătorilor care au acumulat până acum 4, 7, 9 sau mai multe cartonaşe galbene, aceştia vor avea drept de joc în prima etapă din play-off, dar sancţiunea financiară nu se va anula. Referitor la suspendările survenite în urma cartonaşelor roşii, acestea nu se vor ridica. În plus, în play-off-ul Ligii a II-a, jucătorii vor fi suspendaţi la fiecare două cartonaşe galbene încasate.

În play-off vor evolua primele şase clasate, cu punctajul înjumătăţit, fiecare echipă mai dispuând cinci meciuri.

Clasamentul înaintea fazei decisive:

1. UTA - 25 puncte

2. CS Mioveni* - 20 puncte

3. Turris Turnu Măgurele* - 20 de puncte

4. FC Argeş - 19 puncte

5. Petrolul Ploieşti - 19 puncte

6. Rapid Bucureşti* - 19 puncte.

CS Mioveni, Turris şi Rapid au beneficiat de rotunjirea punctajului.