Desfășurat la Ancora Summer Vibes din Salonta, turneul internaţional ”Festival de Box” 2019 Salonta a atins un înalt nivel competitiv, participanţii considerând că a fost foarte reușit și relatând că din perioada interbelică nu au mai fost atâția sportivi, echipe și țări în județul nostru.

 "I-am văzut pe cei mai buni sportivi care se pregătesc pentru Campionatele Europene și Mondiale la  Festivalul de box din Salonta, care și a atins scopul din mai multe puncte de vedere, atât din punct de vedere calitativ, cât și cantitativ. Au participat și 2 loturi ale României, cel de juniori de la Brăila, și cel de tineret de la Bacău, plus celelalte echipe participante, în număr de 18. Atât sportivii, cât și antrenorii mi-au marturisit că s-au simțit foarte bine la Salonta care au și mulțumit pentru condițiile deosebite oferite de către clubul organizator Basti Box, meciurile foarte bune, concursul de fript slănină, momentul de reculegere cu slujbă la mormântul regretatului Nicolae Talpoș, focurile de artificii. Iată că Salonta a redevenit ceea ce a fost cândva din punct de vedere naţional și internaţional”, a declarat arbitrul de box profesionist Alexandru Balaj,

Toți câştigătorii turneului au obținut titlul de Campion Internațional Nord-Vest România. "Dorim să mulțumim în mod special tuturor sponsorilor și colaboratorilor pentru susținerea acestui turneu de asemenea amploare", a declarat organizatorul Sebastian Silaghi, antrenor la Basti Box Salonta.

Printre sportivii evidenţiaţi de la Basti Box s-a unumărat Lal Georgiana, Ilonca Cassandra, Gogan Marina, Vadan Vanessa, Nagy Lara, la fete; Cotrău Ionuț, Cantor Balint, Vincze Zsolt, Gal Mark, Toma Octavian, Vasvari Bence, Gogan Ciprian, Toma Alexandru, Filimon Alexandru, Haita Florin, Iova Bogdan, Cioară Bogdan, Bordaș Joșka, Benea Denis și Duma Darius, la băieţi.

         Clubul sportiv Basti Box Salonta participă în această perioadă la Campionatul National de tineret de la Bacău. Anterior, pugliștii Vincze Zsolt 60 kg și Cotrău Ionuț 64 kg au efectuat o deplasare la Nyiregyhaza, în Ungaria, prilej cu care au susţinut meciuri de verificare.