Benjamin Szabo și Paul Oargă sunt principalele mutări făcute de echipa de handbal masculin în aceste zile. Cei doi sunt foști jucători ai echipei care au activat la formații mai puternice în ultimii doi ani și revin la Oradea pentru a-și aduce aportul la atingerea obiectivelor echipei Clubului Sportiv Municipal.

Cu toate că fără o finanțare puternică echipa de handbal masculin va continua să se mulțumească cu rezultate bune obținute la nivelul Ligii a II-a, fără a urca în prima divizie, iată totuși că bihorenii fac mutări interesante în această vară. Primele două noutăți sunt de fapt doi foști jucători ai echipei care revin în orașul de pe Crișul Repede răspunzând astfel solicitării celor doi antrenori ai echipei, Cosmin Liberț și Dan Pițigoi, de a pune osul în lupta bihorenilor din eșalonul al doilea.

 

„Beni” Szabo, doi ani petrecuți în prima divizie

Benjamin Szabo revine la CSM Oradea după ce a activat timp de două sezoane la Poli Timișoara, în Liga Națională. În sezonul 2021-2022, Benjamin a avut prestații apreciate în echipa bihorenilor astfel că a atras atenția prim-divizionarei din orașul de pe Bega. În urmă cu aproximativ o lună, jucătorul care evoluează pe poziția de inter-stânga a împlinit vârsta de 27 de ani, iar cele două sezoane petrecute la formația bănățeană, în prima divizie, cu siguranță că și-au pus amprenta pe dezvoltarea sa ca sportiv.

 

Paul Oargă, a pus umărul la promovarea Odorheiului

Tot 27 de ani are și Paul Oargă, cel de-al doilea jucător „repatriat” de CSM Oradea. Acesta a evoluat în ultimul sezon competițional pentru CSM Odorheiu Secuiesc, rivala orădenilor și totodată formația care a dominat seria din care a făcut parte în liga secundă obținând în cele din urmă promovarea în primul eșalon. Paul este originar din Baia Mare și evoluează pe poziția de pivot. „Încurcate sunt căile handbalului. La 2 sezoane distanță, respectiv un sezon, Szabo Benjamin și Paul Oargă se reîntorc la Oradea. Ei vor face din nou cuplu în teren încercând să aducă toate punctele de care avem nevoie în buzunarul nostru. Bine ați revenit, domnilor!”, transmite CSM Oradea prin intermediul paginii de Facebook a echipei de handbal.

 

Marius Negru, o extremă venintă de la Poli Timișoara

O altă mutare utilă dar mai puțin răsunătoare este transferul jucătorului Marius Negru de la aceeași prim-divizionară, Politehnica Timișoara. Acesta este un reșițean de 23 de ani care evoluează pe postul de extremă stânga și vine pentru a suplini plecarea lui Ciprian Aungurenci, jucător ajuns în Liga Națională. „Noua noastră achiziție evoluează pe postul de extremă stânga, este născut la Reșița, pe 26 ianuarie 2001, și a mai trecut pe la echipe precum CSM Reșița, Magnum Botoșani, CSU Cluj-Napoca, CSU Timișoara sau HC Adrian Petrea Reșița”, informează CSM Oradea.

 

Emilian Turcu s-a retras din activitate

În același timp orădenii au anunțat oficial despărțirea de Emilian Turcu, unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei. Acesta nu s-a transferat la o altă formație ci a decis să renunțe la sportul de performanță retrăgându-se din activitate. „Fiecare poveste are și un final, sperăm noi că frumos. Emilian a îmbrăcat echipamentul roș-albstru timp de 2 sezoane, iar acum a venit momentul să spună stop carierei de sportiv. Îi mulțumim pentru dedicare, muncă și pasiunea de care a dat dovadă”, spune CSM Oradea despre fostul coordonator de joc al echipei.

Handbaliștii vor reveni la antrenamente începând cu data de 1 august.