România s-a calificat în semifinalele EURO 2019 U21, după 0-0 cu Franţa, astfel că urmează să înfrunte Germania în semifinalele turneului final. Partida va avea loc joi, 27 iunie, de la ora 19:00,  la Bologna, şi va fi transmisă de TVR1 și TVR HD.

Deși selecționerul Mirel Rădoi a făcut mai multe schimbări după meciurile cu Croația (4-1) și Anglia (4-2), alegând să dea șansa și altor jucători, naționala noastră a făcut un meci bun și a terminat pe primul loc Grupa C.
Dacă startul de meci a aparținut Franței, România a echilibrat ulterior partida și a început să preia controlul. A ratat câteva ocazii prin Pușcaș, Hagi și Cicâldău, dar șuturile nu au prins cadrul porții. În partea a doua Franța a fost mai incisivă pe faza de atac, dar portarul nostru Ionuț Radu nu a avut foarte mult de lucru. În ultimele 10 minute, cele două naționale au părut mulțumite cu rezultatul de 0-0 și au lăsat-o mai moale.

În a doua semifinală se vor înfrunta Spania şi Franţa. Ibericii au câştigat Grupa A, în timp ce francezii au încheiat Grupa C pe locul 2, după 0-0 cu România. Franţa a fost cea mai bună ocupantă de loc secund de la EURO 2019 U21, după ce a acumulat 7 puncte. Italia s-a aflat în urma sa, cu un 6 puncte. Franţa şi România au încheiat la egalitate în Grupa C, dar tricolorii noştri au avut un golaveraj mai bun, astfel că au câştigat grupa. Partida dintre Spania şi Franţa va avea loc la Reggio Emilia, de la ora 22.00 (TVR1 și TVR HD).

La Tokyo după 55 de ani

În urma accederii în semifinalele EURO 2019 U21, România U21 şi-a asigurat prezenţa la Jocurile Olimpice din 2020, de la Tokyo (22 iulie – 8 august), la care vor participa 16 echipe.

 Echipa naţională de fotbal a participat ultima oară la Jocurile Olimpice de vară în 1964, culmea, tot la Tokyo. De-a lungul istoriei, România a mai evoluat la JO 1924 (Paris), JO 1956 (Helsinki) şi JO 1964. Cea mai bună clasare a fost locul 5, obţinut la Tokyo. Cea mai bună clasare a fost locul 5, obţinut la Tokyo. În acel an, în echipa României evoluau Ion Nunweiller, Dan Coe, Emeric Ienei sau Gheorghe Constantin. Selecţioner era Silviu Ploeşteanu.

Marea finală de la EURO 2019 U21 va avea loc duminică, 30 iunie, pe stadionul "Dacia Arena", din Udine.