Suspendate din cauza numeroaselor cazuri de Covid 19 înregistate de mai multe echipe participante, turneele preliminare ale Cupei României la baschet masculin au revenit în prim plan după ce FRB a decis ca noua perioadă de desfășurare a acestora să fie 10-13 noiembrie.

Dacă inițial Oradea, Sibiu și București au fost orașele care urmau să găzduiască cele trei turnee preliminare, Federația Română de Baschet va reanaliza acest aspect, urmând ca astăzi, după o nouă procedură de desemnare, să aleagă și să anunțe oficial care vor fi cele trei locații de desfășurare. Reamintim că după scandalul creat în urma infectărilor produse la Turneul „Memorial Elemer Tordai”, CSU Sibiu a anunțat că nu mai dorește să organizeze turneul de calificare programat a se desfășura în orașul de pe Cibin. Conform unor surse ale site-ului de specialitate baschet.ro, Oradea și Bucureștiul vor găzdui turneele din cadrul Grupelor B și C, în timp ce Cluj-Napoca va lua locul Sibiului pentru a găzdui jocurile Grupei A.

Componența celor trei grupe va rămâne aceeași, ele arătând astfel:

Grupa A – U BT Cluj-Napoca, Dinamo București, BCM U Pitești și CSM Galați

Grupa B – CSM CSU Oradea, Steaua București, SCM U Craiova, Athletic Constanța și CSM Miercurea Ciuc

Grupa C – CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu

În sferturile de finală ale competiției, care se vor desfășura sub formă de turneu, se vor califica primele două clasate din fiecare grupă, dar și cele mai bune două clasate pe locul al treilea.