Echipa de handbal masculin CSM Oradea s-a clasat degeaba pe primul loc în seria D a Diviziei A. Conducerea clubului orădean a decis să nu permită participarea handbaliştilor orădeni la turneul final de promovare.

Federaţia Română de Handbal a decis ca la turneu să participe primele două clasate din cele patru serii conform ierarhiei în momentul întreruperii campionatului în 10 martie din cauza pandemiei de coronavirus. CSM Oradea ar fi avut un culoar favorabil pentru promovarea în Liga Naţională, dar resursele financiare limitate şi cheltuielile foarte mari de la nivelul primului eşalon au determinat conducerea grupării orădene să decline participarea.

„Bugetul clubului a fost deja ajustat negativ pentru ajutorarea spitalelor, va mai urma probabil o rectificare și în această lună. Și pe bună dreptate, pentru că, repet, situația a fost foarte grea și importantă a fost salvarea vieților omenești. Dacă echipa de handbal ar fi reușit promovarea, ar fi necesitat un buget triplu față de cel din prezent, din Divizia A”, a declarat directorul CSM Oradea, Şerban Sere, la Radio Timişoara.

N-ar fi prima oară când echipa de handbal masculin renunţă la participarea la baraj sau chiar la promovare, acest lucru fiind aproape o obişnuinţă în ultimii şapte ani.

În afara formaţiei antrenate de George Tăutu, la turneul final mai sunt calificate CSU Suceava (locul 1 în Seria A), Magnum Botoșani (locul 2 în Seria A), CS Medgidia (locul 1 în Seria B), CSM Alexandria (locul 2 în Seria B), ACS Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria C),  Universitatea Cluj-Napoca (locul 2 în Seria C) şi Unirea Sânnicolau Mare (locul 2 în Seria D). Orădenii ar fi trebuit să întâlnească în primul joc pe U Cluj, iar în caz de victorie, învingătoarea dintre Magnum Botoşani şi CS Medgidia.

Dacă gruparea orădeană este prima care a declarat forfait, Unirea Sânnicolau Mare, Magnum Botoșani și CSU Suceava sunt echipele care au confirmat până acum prezenţa la turneul final. Momentan, nu s-a stabilit data şi locul organizării competiţiei de promovare în prima ligă.