Probabil cel mai important jucător al echipei de handbal masculin va evolua din retur la principala contracandidată la promovarea în Liga Naţională. Astfel, după ce a primit o ofertă de nerefuzat, Cosmin Liberţ îşi va continua cariera la CSU Târgu Jiu.

Cu el în echipă, CSM Oradea a făcut un tur de campionat perfect obţinând 10 victorii din tot atâtea posibile. În urma acestui parcurs, echipa pregătită de Sebastian Tudor a obţinut biletele pentru participarea în optimile de finală ale Cupei României. În această fază a întrecerii, CSM Oradea a pierdut 29 - 32 cu CSM Făgăraş, formaţie din Liga Naţională, unul dintre cei mai buni jucători de pe teren fiind chiar Cosmin Liberţ. Handbalistul a revenit acasă în urmă cu un an şi jumătate, iar evoluţiile sale nu au trecut neobservate. Astfel el a primit o ofertă net superioară din punct de vedere financiar de la clubul din Târgu Jiu şi, cu toate că se află sub contract, conducerea clubului a găsit înţelegere faţă de un handbalist care şi-a făcut datoria faţă de culorile roş-albastre. Aşadar Liberţ va întări singura contracandidată la promovare, echipă la care mai evoluează din vară, Elvis Acsinia, un alt jucător plecat de la Oradea.

 

Îşi doreşte să mai joace în Liga Naţională

„După un an jumate la Oradea în care m-am simţit extraordinar a venit momentul să plec. Vreau să-i mulţumesc în primul rând lui Sebi (Sebastian Tudor - n.r.) pentru că mi-a oferit şansa să evoluez din nou pentru echipa mea de suflet după care vreau să-i mulţumesc domnului preşedinte Şerban Sere pentru înţelegerea de care a dat dovadă, colegilor mei cu care am împărţit zi de zi vestiarul şi care m-au ajutat să-mi arăt valoarea în teren. Datorită lor am ajuns să fiu ofertat de echipa din Târgu Jiu şi zic eu că fac un pas în faţă deoarece îmi doresc să mai evoluez încă o dată în Liga Naţională. Celor de la Oradea le urez multă baftă pentru jumătatea de sezon rămasă, dar şi pentru sezonul viitor când am înţeles că se doreşte promovarea; nu în ultimul rând vreau să mulţumesc suporterilor care meci de meci au devenit tot mai mulţi ajungând să umple sala la jocurile echipei de handbal. Mulţumesc din suflet tuturor, mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă, pentru că m-au lăsat să plec şi pentru că m-au înţeles”, le-a declarat Cosmin Liberţ celor care administrează pagina de facebook a echipei de handbal masculin.

 

S-a găsit înlocuitor

Şi pentru că golul lăsat de căpitan este foarte mare, staff-ul tehnic a căutat un înlocuitor. Acesta a fost găsit în persoana lui Tudor Botea, jucător de 20 de ani venit de la Minaur Baia Mare. Tânărul handbalist este un jucător polivalent fiind capabil să evolueze pe trei poziţii - centru, inter stânga şi inter dreapta având în acelaşi timp multă forţă la linia de nouă metri. Rămâne de observat dacă acesta se va integra perfect în angrenajul construit de Sebastian Tudor.