O nouă asociaţie sportivă judeţeană a fost înființată recent în Bihor. Este vorba despre Asociaţia Judeţeană de Kempo Bihor constituită din cluburile King do-Lions Oradea (preşedinte Tulkos Romeo), CS Crişul Oradea (director Pető Dalma) şi ACS Lupaş Power Bihor (preşedinte Lupaş Florin).

Scopul asociaţiei este acela de a promova și sprijini kempo-ul bihorean. Activitatea generală are drept obiect participarea la competiţii sportive, promovarea şi dezvoltarea activităţilor de kempo, organizarea stagiilor judeţene de kempo ş.a. Asociaţia funcţionează pe baza unui statut, a reglementărilor şi metodologiei elaborate de Ministerul Sportului şi ale Federaţiei Române de Kempo (preşedinte Zaharia Amatto), precum şi în conformitate cu legislaţia în vigoare. Principalele atribuţii ale AJK Bihor sunt: elaborarea programului strategic privind activitatea de Kempo în judeţul Bihor, stabilirea calendarului competiţional judeţean în raport cu cel naţional (stabilit de federaţia naţională), organizarea şi controlarea sistemului competiţional judeţean, elaborarea regulamentelor şi normelor proprii de organizare, tehnice, financiare şi de asigurare materială privind organizarea şi desfăşurarea activităţii de Kempo din judeţul Bihor, în conformitate cu prevederile legale şi reglementările Federaţiei Române de Kempo, organizarea şi ţinerea evidenţei activităţii de Kempo din judeţ ş.a. „În urma unor discuţii cu domnul preşedinte Amatto Zaharia am ajuns la concluzia că ar fi benefică înfiinţarea unei asociaţii judeţene în Bihor. Considerăm că este mult mai constructiv să dezvoltăm în acest fel activitatea în ramura sportivă Kempo. Ca primă activitate ne-am propus organizarea unui stagiu judeţean sau regional în luna noiembrie, stagiu care va fi condus de preşedintele Federaţiei, Amatto Zaharia.  Asociaţia a fost înfiinţată de trei cluburi bihorene după cum cere legislația în vigoare, însă avem semnale că în curând ni se vor alătura şi alte cluburi”, a declarat Tulkos Romeo, preşedintele Asociaţiei Judeţene de Kempo Bihor.

„Împreună construim viața sportivă în Bihor”

„Când am avut o primă discuţie cu Tulkos Romeo despre înfiinţarea acestei asociaţii mi s-a părut o idee bună. Astfel am sprijinit toate demersurile sale în vederea înfiinţării acestei asociații fiind convinsă că va aduce beneficii practicanţilor acestei ramuri sportive în judeţul nostru. Nu pot decât să mă bucur de această reuşită, mai ales că acest an a adus rezultate deosebite sportivilor noştri la campionatele naţionale, respectiv la Campionatul Mondial, ceea ce arată că avem potenţial, iar azi mulţi sportivi sunt exemple pentru cei mici. Astfel dezvoltarea kempo-ului în Bihor va fi mult mai uşoară şi benefică pentru că aşa cum este motto-ul clubului Crişul, pe care îl repet și cu această ocazie, împreună construim viaţa sportivă în Bihor”, a afirmat Pető Dalma, vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Kempo Bihor și totodată directorul CS Crişul Oradea.

Comitetul de conducere pentru perioada 2022-2026 este următorul: Tulkos Romeo – preşedinte, Pető Dalma – vicepreşedinte și David Sferle – secretar general.