Campioana Ligii a IV-a Bihor, ACS CAO 1910 Oradea, a ratat promovarea directă în eșalonul trei, dar mai are speranțe că va face pasul spre fotbalul național. Condiția principală, aceea ca anumite echipe să decline participarea în viitoarea ediție de campionat, este pe cale să fie îndpelinită.

Desființare după ratarea promovării

Deja o reprezentantă cu pretenții a Ligii a III-a, Minaur Baia Mare, ar putea să nu mai continue după ratarea promovării în dauna unei alte grupări maramureșene, FC Recea. Dezamăgit că echipa finanțată de Primăria Baia Mare a ratat obiectivul în fața unui adversar cu posibilități financiare mai reduse, primarul Cătălin Cherecheș a anunțat că desființează echipa de seniori, păstrând doar sectorul juvenil. Cu experimentații Paul Batin, Cristian Bud sau Andrei Coroian în componență, ultimii doi foști la Liberty și FC Bihor, Minaur a pierdut promovarea la loviturile de departajare, după ce fiecare echipă câștigase meciul de pe teren propriu cu 2-1. Batin și Bud au ratat fiecare câte o lovitură de la 11 metri.

În Liga a II-a au mai promovat, în urma unor jocuri decisive, CSM Slatina și Unirea Slobozia, în timp ce Aerostar Bacău, echipă preluată din această vară de orădeanul Cristian Lupuț, și FC U Craiova au obținut dreptul de a accede în eșalonul secund datorită avansului pe care îl aveau în fruntea clasamentulului în momentul suspendării competiției.

Se așteaptă și alte abandonuri

În schimb, în Liga a III-a au drept de promovare câștigătoarele celor 14 mini-serii de la baraj, precum și șapte echipe de pe locul 2. Într-un clasament al formațiilor de pe poziția secundă, ACS CAO 1910 Oradea împarte locurile 8-9 cu Știința Turceni și ar avea nevoie ca una-două echipe să declare forfait pentru viitoare ediție de campionat, al cărei start e prevăzut pentru 29 august. Bineînțeles, dacă evoluția Covid-19 în țara noastră va permite acest lucru, dar și dacă protocolul medical pentru echipe și oficiali ar fi mai relaxat...