Un junior orădean de perspectivă este testat în aceste zile de clubul Internazionale Milano. Luca Popa (14 ani), jucător legitimat la CSM Oradea şi component al echipei ACS CAO 1910 Oradea a fost invitat să se antreneze cu una dintre grupele de juniori ale formaţiei italiene.

Luca este component al echipei naționale U15 a României, pentru care a bifat patru selecţii şi a marcat un gol în meciul cu Republica Moldova, scor 3-0. Pe parcursul sezonului competițional 2019/2020, Luca Popa a debutat la seniori, la liderul cu punctaj maxim al Ligii a IV-a, CAO 1910 Oradea. "Felicit jucătorul pentru seriozitatea de care a dat dovadă. Luca este un băiat deosebit, care arată că prin munca și sacrificiu poate să atingă performanța. De asemenea, vreau să felicit staff-ul tehnic, pentru munca depusă și pentru faptul că au lucrat ca o echipă. Coordonatorul secției, Florin Fărcaș a implmenentat acest mod de lucru și vreau să îl felicit pe această cale în mod deosebit. Conducerea clubului va continua să depună eforturi pentru a asigura condiții optime de desfășurare a activității secției de fotbal. Consider că Oradea are suficiente resurse pentru a furniza noi sportivi de mare valoare, astfel încât datoria noastră este să le oferim cele mai bune condiții pentru a se dezvolta. Vom veni, curând, cu noi surprize de pe urma activității secției de fotbal", a afirmat Şerban Sere, directorul CSM Oradea.

Una dintre surprize ar putea fi transferul lui Patrick Gânţe (16 ani) la clubul italian AS Roma, negocierile dintre CSM Oradea şi gruparea romană fiind foarte avansate. Testat şi de Liverpool, Gânţe, a lăsat o impresie deosebită la AS Roma.

Luca provine dintr-o familie de fotbaliști. Bunicul său, Vasile Popa a jucat fotbal în Divizia A la Jiul Petroşani, iar unchiul, Mădălin Popa, actualmente antrenor la Unirea Livada, a activat la echipe precum Dinamo, Gloria Bistriţa şi Pandurii Târgu Jiu.