Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) a aprobat propunerea FR Tenis de constituire a lotului olimpic. Din echipa pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020 fac parte 12 jucători şi jucătoare, printre care şi şteianca Irina Bara (23 ani).

Simona Halep (1 WTA), Mihaela Buzărnescu (24, Irina Begu (67 WTA la simplu / 23 WTA la dublu), Ana Bogdan (76), Monica Niculescu (100 WTA la simplu / 47 WTA la dublu), Alexandra Dulgheru (147), Irina Bara (158 WTA la simplu / 76 WTA la dublu), Raluca Olaru (44 WTA la dublu) - la feminin, Marius Copil (60 ATP), Horia Tecău (27) şi Florin Mergea la masculin se regăsesc pe lista forului olimpic. Aceşti tenismeni ar urma să beneficieze de un sprijin material  în vederea pregătirii pentru Olimpiadă.

Este vorba despre un lot lărgit, pentru că la Olimpiadă pot participa maximum şase jucători dintr-o țară la masculin şi tot atâtea la feminin. Dintre aceștia maximum patru  pot juca la simplu, și maximum două perechi la dublu. Dintre cele 9 fete ar urma să rămână 6 eligibile în cel mai fericit caz, important fiind clasamentul din vara anului 2020.

"Pentru Jocurile Olimpice din 2020 ne dorim să facem cea mai bună echipă posibilă cu toţi sportivii de valoare din România. Ca să ne bucurăm de victorii şi de cât mai multe medalii. În 2016 am fost foarte aproape de medalia de aur şi cred că la Tokyo avem şanse foarte mari la această madalie. Am discutat cu domnul George Cosac şi mi-a spus că se pot obţine trei medalii, după care am spus să se gândească mai bine pentru că e vorba de Jocurile Olimpice. Apoi a spus că obiectivul este o medalie, ceea ce este mult mai realizabil. Sunteţi o generaţie frumoasă, fantastică şi cred în voi pentru că aţi demonstrat că puteţi. Constituirea acestei echipe olimpice denotă faptul că vom deveni o echipă mult mai puternică. Comitetul olimpic va asigura toate condiţiile pentru marea performanţă”, a declarat Mihai Covaliu, preşedintele COSR.