Recent s-a desfășurat la București pe terenurile acoperite ale Clubului Sportiv Dinamo un puternic turneu din Circuitul Național al Federației Române de Tenis, Trofeul Marin Bădin- Head. Anamaria Coroiu, de la CSM Oradea, a reușit cea mai bună performanță a ei într-un turneu de asemenea anvergură, reușind să dispute finala competiției.

Acest veritabil Campionat Național al categoriei 14 ani a reunit la start 116 din cei mai valoroși tenismeni ai țării, fete și băieți. Tânăra tenismenă, originară din Șuncuiuș, a trecut în turul doi de Andreea Moise (LPS-CSS Constanța), cu scorul de 6-4, 6-1, în turul trei, de Maria Angela Gașpar, de la CS Sport 4 Fun Timișoara, cu 6-3, 6-1, în sferturi a învins-o pe Isabelle Turturea, de la Tenis Club Stănică Craiova, cu scorul de 4-6, 7-6(6), 6-3, în semifinale a trecut cu 6-4, 6-4 de Stancu Angeline (AS Club Sportiv Dax București), scor 6-4, 6-4, pentru ca în finală să cedeze în fața tenismenei Joulia Cârstea de la LPS CSS Pitești cu 6-2, 3-6, 2-6. 

Anamaria Coroiu are 13 ani, este elevă premiantă în clasa a VII-a B (diriginte prof. Maria Tușer) a Liceului de Arta Oradea (director prof. Mihaela Bondor). Fata din Șuncuiuș, strada Transilvaniei nr. 389, a început tenisul la 8 ani la Sala de Sport din Vadu Crișului, a continuat la sala din Șuncuiuș în cadrul proiectului ”Tenis în comune și sate”, susținut de Consiliul Județean Bihor, la care au participat pe bază de voluntariat cinci profesori de sport din județ. Acum este legitimată la CSM Oradea, iar de pregătirea ei se ocupă Ionuț Hodișan, antrenor și prof. Constantin Stohor, preparator fizic.

Anamaria are în palmares multe turnee naționale câștigate, unul dintre acestea, de care este mândră, fiind Trofeul Siroco-Defileul Crișului, care s-a desfășurat în luna februarie, în sălile de sport din Șuncuiuș și Vadu Crișului, cel pe care l-a câștigat fiind încurajată de locuitorii și prietenii din comuna ei natală. De asemenea, anul trecut a reușit rara performanță de a triumfa în trei turnee, la Arad, Timișoara și Satu Mare  într-o singură lună. Pentru ea a început și circuitul internațional de turnee cu participări la competițiile organizate de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Anamaria este un exemplu că și la țară ”nasc” viitori campioni. Și în mediul rural există aceste diamante neșlefuite, care așteaptă cuminți ”într-o zare de sat” să fie descoperite de acești ”șlefuitori” care sunt antrenorii și care să le dea strălucire. Drumul este însă greu, îngust, cu multe obstacole, puțini se încumetă să-l urmeze. Anamaria este hotărâtă să înfrunte toate greutățile pentru a-și realiza visul, iar sprijinul și încurajările părinților au fost cu ea în toți acești ani.