Trei iubitori ai fotbalului, fani FC Bihor, au constituit Asociația „Fan Club Bihoru”, lansată ieri cu prilejul unei conferinţe de presă organizate la Hotel Stadion. Obiectivele grupului de simpatizanţi ai grupării roş-albastre au fost prezentate ieri de Vlad Negrea (35 ani), preşedintele AFCB.

Grupul fondator este completat de vicepreşedintele Cristian Mut şi secretarul Vlad Sturz, dar asoiaţia este deschisă tuturor fanilor FC Bihor. „Familia FC Bihor este mare. Ne dorim să fim un pilon important în proiectul de astăzi și pe viitor. Vrem să creștem numărul de suporteri, să fim o umbrelă sub care să fie reuniţi cât mai mulţi din toate colţurile ţării, și să avem un rol activ în viața clubului fanion”, a afirmat Vlad Negrea, fericit că demersul iniţiat în urmă cu aproape patru ani a prins conturul scontat. 

„Inițiativa a apărut în anul 2020, în primăvara aceea cu pandemie, când FC Bihor nu mai exista ca și club de seniori. Prin pagina Dor de FC Bihor am încercat să ținem vie flacăra acestui club. Ne-am bucurat că din 2021 autoritățile au decis să aducă din nou clubul pe scena fotbalistică. După barajul cu Unirea Ungheni am decis să înființăm asociația și pe 30 mai am depus prima cerere de rezervare la Ministerul Justiției. Nu ne-a ieșit din prima că unele denumiri au fost ocupate din trecut, nefiind radiate”, a declarat  Vlad Negrea.

Asociaţia va avea mai  multe categorii de membri: asociați, simpatizanți, suporteri și de onoare, doritorii fiind înscrişi upă completarea unui formular. Taxa de înscriere este de 72 de lei, iar cotizația lunară este de 19 lei, sumele reprezentând cifre ale anului când a apărut denumirea de FC Bihor (1972).

Activititatea organizaţiei suporterilor poate fi susținută și prin completarea formularului 230 prin care pot fi direcționați 3,5% din impozitul anual pe venit.

Asociația Fan Club Bihoru are pagină de facebook, dar poate fi găsită şi pe  instagram (Asociația FCB), în viitorul apropiat putând fi vizibilă şi pe un site propriu.

AFCB îşi  propune să organizeze întâlniri cu foști jucători ai clubului, vizionări de meciuri din trecutul clubului orădean, turnee ale suporterilor, confecţionarea unor obiecte promoţionale şi echipament cu însemnele FC Bihor. „Vrem să creștem patriotismul local în rândul elevilor și studenților care vor duce mai departe tradiția acestui club”, a mai spus Vlad Negrea.

Un imn pentru FC Bihor

Fondatorii Asociaţiei şi-au propus şi au reuşit să găsească un imn pentru gruparea fanion a judeţului. Din cele zece propuneri primite pe facebook, cea a lui Paul Iagher, din Tinca, „Din vremi străvechi avem un nume”, a întrunit cele mai multe voturi. „Ne vom adresa unor specialişti în domeniu pentru a desăvârşi linia melodică a imnului”, a conchis Vlad Negrea.