Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a participat la sfârşitul săptămânii trecute la un turneu de pregătire la Timişoara. Orădenii au pierdut după prelungiri, scor 99-101 cu KK Vrsac şi au învins cu 87-86 (25-17, 16-18, 15-22, 31-29) pe BC Timişoara.

 

Au irosit un avantaj de 20 de puncte

În prima partidă, CSM CSU a avut un avantaj consistent în primele două sferturi, cel maxim fiind de 20 de puncte (41-21), dar înaintea ultimelor zece minute era condusă (62-63). În secvenţa decisivă echipele s-au succedat la conducere, dar la finalul timpului regulamentar scorul era egal (85-85). Sârbii au fost mai atenţi în timpul suplimentar, impunându-se cu 101-99.

Principalii marcatori: Goran Gajovic - 24 puncte, 7 recuperări, Martin Zeno - 19 puncte, 5 recuperări, 5 intercepţii, Nemanja Milosevic -17 puncte, Muhamed Pasalic - 14 puncte (4/4 la trei puncte). Au mai jucat Trotter, Stamenkovic, Valeika, Bogdan Ţîbîrnă şi Ionescu.

"Nu m-a interesat rezultatul. Am avut alte obiective în acest meci. În mod evident am fost depăşiţi de agresivitatea adversarului, dar la fel de evident este că avem foarte multe lucruri de pus la punct. Pe de altă parte este o realitate că nu am avut timpul necesar să lucrăm. În timpul rămas până la startul oficial al sezonului va trebui să muncim foarte mult. Este o situaţie puţin dificilă. Anul trecut la ora debutului în cupele europene aveam deja meciuri oficiale jucate. De această dată lucrurile stau diferit. Primul nostru meci va fi unul internaţional, de calificare. Adversarul nostru, Balkan Botevgrad, are vreo şapte amicale jucate până la această oră, iar noi avem doar două. Am irosit un avantaj de 20 puncte în meciul cu Vrsac. E posibil să fi existat o problemă de concentrare, însă pentru mine e important să învăţăm din aceste lucruri. În continuare avem probleme de tactică, deoarece sunt lucruri pe care nu le-am lucrat la antrenamente şi s-a văzut acest lucru. Am primit nişte coşuri pe care, tratate corect, nu ar fi trebuit să le încasăm. Însă nu e timp să ne plângem", a comentat antrenorul Cristian Achim.

 

La limită cu BC Timişoara

Şi al doilea joc al CSM CSU a fost caracterizat de răsturnări de situaţie, însă de data aceasta a fost mai lucidă pe final.

Şi de această dată, orădenii au irosit un avantaj important (13 puncte), permiţând gazdelor să realizeze un parţial de 15-0 (54-51) în sfertul al treilea. Graţie, în principal, aruncărilor de la distanţă (13 din 19 încercări) şi aportului jucătorilor veniţi de pe bancă, echipa antrenată de Cristian Achim a reuşit să revină la conducere şi să se impună la limită (87-86).

Principalii marcatori: Obbie Trotter - 20 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, Nemanja Milosevic - 18 puncte, 4 recuperări, Martin Zeno - 15 puncte, 5 pase decisive, iar Goran Gajovic - 13 puncte, 5 recuperări. Au mai evoluat: Pedja Stamenkovic, Muhamed Pasalic, Arturas Valeika şi Bogdan Ţîbîrnă, Ionescu şi S. Pop.

Stafful tehnic nu a putut conta pe Andrei Mandache, Bobe Nicolescu (la lotul naţional), Darius Meluţ, Lucian Ţîbîrnă.

Turneul a fost câştigat de Vrsac, care a dispus în finală de BC Sibiu, cu 66-65.

Foto: www.timisoreni.ro