Recent, Silviu Odobasianu, directorul CS Bihorul Beiuș, ne-a prezentat obiectivele pentru fiecare secție a clubului, de la cea de fotbal până la cele de karate și tenis.

Pentru început, Silviu Odobasianu a vorbit despre evoluția echipei de fotbal. Clasată pe locul trei la finele campionatului, fără înfrângere în retur, Bihorul Beiuș a câștigat Play-out-ul la fel de categoric, cu 3 victorii, un egal, o înfrângere și un golaveraj de 19-5, ceea ce l-a mulțumit pe directorul Silviu Odobasianu: „Am reușit să terminăm campionatul cu obiectivele îndeplinite. A fost un tur de campionat mai dificil, a trebuit să regrupăm o echipă, ca să zic așa, de la zero. Am avut probleme în tur, însă în retur rezultatele au fost cele scontate. Chiar dacă ne-am propus acel loc trei, pe care l-am și obținut, până la urmă, prin câștigarea play-out-ului, pot spune că rezultatele din retur și play-out au fost peste așteptări, reușind să nu pierdem decât în ultima partidă, atunci când, însă, obiectivul era deja îndeplinit˝.

Aflată în vacanță până pe 18 iulie, echipa cu care Bihorul Beiuș va aborda viitoarea ediție de campionat rămâne cam aceeași, Odobasianu anunțând două plecări și cinci transferuri probabile: „Majoritatea jucătorilor au avut contract pe un an. Deja s-a discutat cu jucătorii și, în mare, vor rămâne. Doar doi dintre jucători nu vor mai continua, din motive personale: Oncică, împrumutat de la Ștei, am înțeles că pleacă în străinătate, iar lui Raul Pirtea i-a fost schimbat programul de lucru, în ture, ceea ce îl face să renunțe.

În 18 iulie, vom avea reunirea lotului. Până atunci, sperăm să perfectăm și noile achiziții pe care ni le dorim în această vară. Suntem în discuții cu cinci jucători, dar nu pot da nume, fiindcă nu am semnat actele, dar eu sper și cred că vor fi perfectate aceste transferuri până la reunirea lotului. Dorim să întărim axul central, prin aducerea câte unui portar, fundaș central, mijlocaș și atacant˝. Cu tot cu transferurile prognozate și cu juniorii proprii care vor fi promovați la echipa mare, lotul va fi de 20-22 de jucători, preciza interlocutorul nostru, iar antrenor principal rămâne Vlad Silaghi, acesta urmând să fie ajutat de toți antrenorii grupelor de copii și juniori.

Odobasianu a anunțat că obiectivele secției de fotbal sunt calificarea în Play-off a echipei de seniori și asigurarea condițiilor optime pentru dezvoltarea personală a fiecărui component al celor patru grupe de juniori, câte una de E, D, C și A1, inclusiv prin promovarea la prima echipă: „Având în vedere locul trei obținut în campionatul trecut, e clar că ne dorim un obiectiv peste acea poziție în sezonul care urmează. Primul obiectiv, dacă vom reuși să întărim lotul prin transferurile amintite, va fi calificarea în play-off. Campionatul este organizat cu două serii, iar primele patru din fiecare serie se vor califica în play-off, unde se va începe de la zero. Prin urmare, acesta este primul obiectiv, apoi, din play-off, vom vedea la timpul cuvenit unde ne vom situa și la ce vom putea viza. Cât privește Cupa României, competiția va debuta devreme, după cum v-am spus, iar obiectivul este să ajungem cât mai sus; nu ne vom da la o parte, vom trata toate meciurile serios. Având în vedere locul ocupat în ediția trecută de campionat, locul trei, vom juca majoritatea partidelor în deplasare, pentru că așa este formatul întrecerii, meciurile disputându-se pe terenul echipei mai slab clasate. La grupele de copii și juniori, ne propunem să formăm jucători și să le dăm acestora șansa să se dezvolte, mai ales că până la Under 15 nu mai contează rezultatele. În aceste condiții, este important să aibă cât mai multe jocuri și să se dezvolte personal. Bineînțeles că ne dorim ca numeroși dintre ei să ajungă la echipa de seniori, să ne dezvoltăm prin forțe proprii˝.

Până la reluarea competițiilor oficiale, prima fiind Cupa României, beiușenii vor susține două partide de pregătire, cu CAO, la 30 iulie, și CS Oșorhei, pe 6 august. Referitor la posibilitatea ca terenul de joc să nu fie terminat până la începutul noului sezon, în contextul lucrărilor de modernizare a Stadionului „Francisc Matei˝, Silviu Odobasianu a precizat că „Bihorul” ar putea juca meciurile de acasă la Ștei, iar antrenamentele ar putea fi efectuate la Negru sau Mizieș.

Am abordat, desigur, și situația de la celelalte secții ale clubului sportiv beiușean, directorul Silviu Odobasianu lăudând activitatea acestora. La Karate, spunea Odobasianu, evoluează sportivi care sunt campioni naționali, la Tenis au fost făcute câteva legitimări în iarnă - Sonia Fluieraș (venită de la CSM Oradea) sau frații Alexandru și Cristian Buibaș - care le dau oficialilor speranțe pentru clasarea unor sportivi ai clubului în top 100 național, iar la secția de atletism activează Marcel Laza, un valoros sportiv de categorie Masters, campion mondial cu echipa României de cros, chiar în iunie, la World Masters Athletics de la Tampere (Finlanda). Obiectivele pentru antrenorii secțiilor menționate - Ghiță Toderici, la Ashihara Karate și Ionuț Sferle, la Tenis - sunt: obținerea de medalii la competițiile naționale și internaționale, precum și pregătirea cât mai multor copii și juniori.

Directorul Odobasianu a amintit și demersurile făcute în vederea înființării de noi secții sportive. Pentru afilierea celei de powerlifting au fost deja depuse, la Ministerul Sportului, documentele necesare, iar instructor va fi Ionuț-Florin Lupaș, multiplu medaliat european. Cât despre o viitoare secție de natație, înființarea acesteia va fi inițiată imediat ce noile bazine de înot vor fi date în folosință.

La finalul interviului, conducătorul Clubului Sportiv Bihorul a anunțat organizarea a două competiții majore: „Beiuș Running Day˝, în 30 iulie, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție și, la toamnă, probabil în noiembrie, Campionatul Național de Powerlifting (Împins din culcat). În opinia lui Silviu Odobasianu, cele două întreceri de nivel național vor spori vizibilitatea sportului beiușean.