Echipa de liga a III-a Lotus Băile Felix a revenit ieri din vacanţă cu gândul de a-şi păstra poziţia de play-off şi de a miza pe mai mulţi jucători tineri în restul meciurilor rămase de disputat.

Mulţi juniori de la LPS Bihorul

La reunirea de la Stadionul Comunal din Sânmartin au fost prezenţi 23 de jucători, între care mulţi juniori de la LPS Bihorul, cu care Lotus are semnat un parteneriat. Din lotul de anul trecut, antrenorii Gheorghe Ghiţ, Petre Ardelean şi Petre Nicolae i-au avut la dispoziţie pe Eduard Beke - Florin Pop, Cristian Oros, Salif Nogo, Marian Arsene, Cyrus Habakuk, Mădălin Popa, Claudiu Codoban, Ionuț Ban, Noah Farcaș, Vlad Costea, Patrick Andraș, Alex Pintea, Tamas Paublusztig și Patrick Blăgea.

De la LPS Bihorul Oradea au venit  juniori născuți în anii 2004, 2005 și 2006: Roland Csapo, Sebastian Cucu, David Mailinger, Bogdan Creț, Denis Sala, Luca Țifra, Lucian Mănoiu, Laurențiu Cristea și Sergiu Matiu. Acestora li se adaugă Ghitea, Panc și Bala (absenți din motive medicale), urmând să fie alcătuită o listă comună cu 10 juniori care vor avea dublă legitimare LPS Bihorul și Lotus.

 Pentru ca juniorii să poată evolua la ambele echipe, clubul din Felix a făcut o solicitare către FRF să dispute meciurile de acasă în ziua de vineri şi nu sâmbăta, ca şi până acum. „Important e să punem bine bazele pentru restul meciurilor de campionat, să alcătuim un mix între jucătorii tineri şi cei experimentaţi. Primul obiectiv este calificarea în play-off, iar un altul ar fi promovarea unor jucători tineri în echipă", a anunţat antrenorul principal Gheorghe Ghiţ, care a renunţat la Balazs Dombradi. Andrei Făgărășanu, Cătălin Tutuța și Adrian Popa, iar Erik Tiponuț a fost împrumutat la Foresta Tileagd. De la reunire a absentat şi fundașul David Lupșe, care și-ar dori să plece la o altă echipă.

Mai aşteaptă un mijlocaş şi un atacant

„Ne mai dorim un mijlocaș și un atacant, ambii bihoreni, și sperăm să-i aducem cât mai repede”, a mai afirmat antrenorul Gheorghe Ghiț, care va colabora cu Petre Ardelean şi Petre Nicolae.

Cu trei etape înainte de încheierea sezonului regulat, Lotus ocupă locul 4 și cu 5 puncte avans față de ocupanta poziţiei a 5-a, SCM Zalău, echipa bihoreană mai având de jucat cu Minaur Baia Mare (acasă), CSM Satu Mare (acasă) și CAO 1910 Oradea (deplasare).

„E un program greu. Sper să începem bine cu Baia Mare. Ne-ar trebui patru puncte să fim siguri de locul în play-off, indiferent de ce fac celelalte echipe”, consideră Gheorghe Ghiţ.

Din 31 ianuarie echipa va efectua un cantonament de şapte zile la Băile Felix, urmând ca în perioada precompetiţională să joace amicale cu Viitorul Vetiș (Liga 4 Satu Mare, 29 ianuarie), Foresta Tileagd (12 februarie), Șoimii Lipova (19 februarie) și Sportul Șimleu (26 februarie), iar pentru data de 5 februarie se mai caută un adversar din Liga a III-a.