Campioană a județului nostru, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, echipa de volei a Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei - a cărui conducere este compusă din profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct - s-a calificat la faza finală pe țară după ce a câștigat turneul zonal disputat la Șimleu Silvaniei.

Indiscutabil, voleiul șteian, prin calificarea echipei de fete a Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei la turneul final pe țară din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, a mai „întors” o filă glorioasă din tradiția acestei discipline sportive atât de iubită în urbea de la poalele Munților Apuseni. Iată, așadar, că județul Bihor, prin campioana acestuia la volei femnin din școlile gimnaziale, va fi reprezentat la cel mai înalt nivel în cadrul turneului final de la Craiova, competiție care se va disputa la finalul lunii mai.

 

Calificări fără set pierdut

În cadrul acestei competiții, organizate la nivel gimnazial, elevele șteience au câștigat titlul de campioane ale județului Bihor în cadrul turneului organizat în municipiul Beiuș fără a pierde vreun set. Acest parcurs excepțional a fost continuat la turneul zonal, organizat la Șimleu Silvaniei, în 13 mai, în sala de sport Măgura Șimleu, în același mod, adică doar cu victorii pe linie. Parcursul a fost din nou fără set pierdut dar, mai mult, întrecerea a fost câștigată într-o manieră categorică. Din păcate însă, la faza zonală din orașul din județul Sălaj, s-au prezentat doar trei echipe din cinci - campioanele județelor Bihor, Maramureș și Sălaj, clasificate la final în această ordine - deoarece celelalte două care și-au câștigat acest drept, campioanele județelor Bistrița Năsăud și Satu Mare, nu au fost prezente. Chiar și în aceste condiții victoria șteiencelor trebuie apreciată ca atare deoarece au primit „pașaportul” pentru ultimul act al competiției după ce au învins cu același scor, 2-0, ambele partenere din acest turneu zonal. Echipa pregătită de profesorul Emanuel Coroiu este compusă din Giulia Balaj, Georgia Gruie, Maria Petriș, Maya Rosenfeld-Bugle, Iulia Riana Știole, Andrea Ținte,  Carina Veseli, Andreea Tulbure, Anamaria Gruie și Antonia Țurcaș.

 

Fetele beneficiază de condiții excelente

Pe toată perioada pregătirii acestor două turnee, echipa de fete a beneficiat de condiții excelente de pregătire deoarece directorul școlii șteiene, prof. Emanuel Coroiu, a fost tot timpul aproape de echipă, punând la punct toate amănuntele. Ca întotdeauna, de altfel, primarul orașului Ștei, ing. Iulian Balaj, s-a dovedit același om plin de inițiativă fiind implicat consistent în a sprijini cu tot ce a fost necesar pentru ca aceste fete minunate să beneficieze de condiții excepționale pentru atingerea obiectivului propus. De altfel, primarul Iulian Balaj a fost prezent la turneul de la Șimleu încurajându-le, iar la finalul competiției a șinut să felicite fetele pentru performanța obținută. Trebuie specificat apectul că edilul orașului a găsit soluții pentru ca fetele să fie prezente cu o zi înainte de turneu, acestea fiind cazate în condiții excelente, la Cabana Brădet, pentru a fi odihnite, fapt care a cântărit mult în evoluția ulterioară. Transportul de la Ștei, și retur, a fost asigurat de conducătoarea auto Crina Copos, o adevărată maestră a volanului care, pe lângă siguranța oferită în trafic, a întreținut o atmosferă de reală destindere pe toată perioada acestei deplasări. Cu siguranță, la ultimul act al acestei competiții, voleibalistele șteience vor dori să facă o figură foarte frumoasă, iar cei care se ocupă în această perioadă de destinele lor vor fi la înălțimea evenimentului asigurându-le tot ceea ce este necesar pentru a reprezenta școala, orașul, dar și județul, cu multă cinste și responsabilitate.