Proaspăt campioane ale județului nostru, în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, echipa de volei a Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei va fi prezentă la faza zonală, cu gândul declarat, de altfel, de a obține „pașaportul” pentru turneul final.

În urma turneului județean disputat în municipiul Beiuș, luna trecută, unde a cucerit titlul de campioană a județului nostru, voleibalistele șteience, din cadrul școlilor gimnaziale, sunt, din nou, în fața unei performanțe prin participarea la turneul zonal, dar cu gândul la o nouă prezență la un turneu final.

Calificare ușoară

Tinerele voleibaliste șteience, eleve la Școala Gimnazială „Miron Pompiliu” Ștei - a cărei conducere este compusă din  profesorii Emanuel Coroiu și Romulus Fășie, director, respectiv director adjunct -, au reușit să cucerească titlul de campioană județeană fără prea mari probleme înregistrând doar victorii în turneul organizat în municipiul Beiuș, obținând astfel „pașaportul” pentru fazele superioare a competiției organizată în cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Așadar, la o distanță de trei ani voleiul gimnazial șteian poate să reediteze performanța din anul 2019 când, la Izvorani, echipa Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei, antrenată de prof. Raluca Jude, a obținut medalia de bronz, așezând, încă o dată, orașul Ștei pe harta națională a voleiului feminin. De altfel, la terminarea turneului de la Beiuș, prof. Emanuel Coroiu afirma, pentru Crișana: „Avem o generație de fete extraordinară, din toate punctele de vedere, atât pe plan sportiv, cât și la învățătură, aspect ce întărește faptul că sportul face casă bună cu învățătura. Vom crea cele mai bune condiții acestor minunate voleibaliste pentru a se putea pregăti în vederea viitorului turneu și țin să cred că, din nou, atât orașul nostru, cât și județul vor fi așezate la loc de cinste pe harta voleiului național în cadrul ONSȘ”, fapt ce întărește aspectul că și aceste fete minunate vor lupta fără menajamente pentru obiectivul propus.

Turneul zonal, la Șimleu Silvaniei

Echipa Școlii Gimnaziale „Miron Pompiliu” Ștei va juca la turneul zonal de la Șimleu Sivaniei, care va avea loc în perioada 12-13 mai, în compania campioanelor județelor Sălaj, Baia Mare, Bistrița Năsăud și Satu Mare. La o simplă „radiografie” putem observa că județele din care provin campioanele ce se vor lupta cu bihorencele care au o carte de vizită destul de bogată la nivel național, mai puțin județul Satu Mare, motiv pentru care putem afirma, fără teama de a greși, că meciurile vor fi extrem de echilibrate și, evident, spectaculoase. Lotul pregătit de profesorul Emanuel Coroiu este compus din Giulia Balaj, Georgia Gruie, Maria Petriș, Maya Rosenfeld-Bugle, Iulia Riana Știole, Andrea Ținte,  Carina Veseli, Anamaria Gruie, Andreea Tulbure și Antonia Țurcaș.

Sportul juvenil, în prim plan

Ca întotdeauna, de altfel, autoritățile locale, reprezentate de ing. Iulian Balaj și ec. Marius Cioară, primarul, respectiv viceprimarul orașului Ștei, au fost receptive la toate doleanțele sportivilor, reușind să le asigure cele mai bune condiții, pentru a putea reprezenta cu cinste urbea de sub Apuseni. Astfel, sportul juvenil din oraș, bine susținut de Primăria și Consiliul Local Ștei,  a dovedit și în acest an că atenția de care se bucură a dat rezultatele scontate. Sugestive, pentru atenția acordată sportului juvenil, sunt cuvintele primarului Iulian Balaj: „După această perioadă de doi ani, în care restricțiile pandemice și-au pus puternic amprenta pe calendarul competițiilor, ne dorim să revenim cu toată forța și să sprijinim toate formele de activități sportive. Am investit mult în infrastructura pentru practicarea sporturilor din oraș și am luat decizia de a reforma tot sistemul sportiv, pe care să-l dedicăm în special copiilor și tinerilor. La fiecare final de an vom relua Gala Sportului Șteian, festivitatea prin care de 10 ani ne încoronăm laureații și îi felicităm”. Da, aceste cuvinte întăresc, dacă mai era nevoie, marea atenție acordată copiilor care doresc să facă sport în orașul Ștei, indiferent de disciplina aleasă. Cu siguranță, la acest turneu, ca și la altele disputate de-a lungul anilor, echipa șteiană va fi însoțită de o puternică galerie printre care se vor regăsi primarul și viceprimarul orașului Ștei, Iulian Balaj și Marius Cioară, dar și consilierul județean Dorin Boca, și el un mare iubitor, dar și susținător al fenomenului sportiv la poalele Munților Apuseni.