Cea de-a doua ediție a „Oradea Beach Volleyball Tournament”, competiție internațională de volei pe nisip desfășurată în Piața Unirii din centrul oarșului de pe Crișul Repede, a fost un real succes și nu doar prin prisma numărului mare de echipe participante. Cu toate acestea printre cele mai bune 6 echipe ale competiției, la masculin și feminin, doar o formație românească a izbutit să urce pe podium, la masculin.

Nu mai puțin de 40 de echipe s-au adunat la startul întrecerii care, față de ediția inaugurală, a căpătat o dimenesiune și mai importantă. În acest context organizatorii, în speță Academia de Volei Oradea cu Paul Szabo Alexi și Kovacs Zoltan, doi orădeni atât de pasionați de acest sport,, au fost nevoiți să planifice meciuri de calificări pentru a stabili cele 32 de echipe câte au intrat în total pe cele două tablouri pincipale de concurs, la feminin și masculin. Cu toate că la startul întrecerii s-au aflat nu mai puțin de 5 formații orădene, trei la feminin, alcătuite din jucătoare de la CSU Oradea, și două la masculin, LPS Bihorul şi Pro Volley Oradea, niciuna dintre acestea nu au izbutit să urce pe podium.

5 din cele 8 echipe străine au urcat pe podium

Jocurile s-au desfășurat pe parcursul a patru zile, la finele săptămânii trecute, iar meciurile s-au desfășurat de dminineața, de la ora 9, și până seara, undeva în jurul orei 23 câtă vreme arena a permis acest lucru fiind dotată cu instalație de nocturnă. Din păcate însă pentru reprezentanții voleiului românesc, în general, și orădean, în particular, aceștia au făcut dovada faptului că nu se află la valoarea sportivilor din alte țări și spunem asta deoarece nu mai puțin de 5 echipe străine (din Ungaria, Moldova, Liban şi Serbia), din cele 8 participante, au urcat pe cele două podiumuri, la feminin și masculin.

Cele mai bune echipe, masculine și feminine, ale Oradea Beach Volleyball Tournament 2024, au fost:

Feminin

???????????????????? ????: : VAIDA BEATA și NAGY ESZTER, din Ungaria

???????????????????? ????: : NICOLAEV ANA și  PAVLOVA IULIA, din Moldova

???????????????????? ????: JOLDIC TEODORA și BELJANSKY MILICA, din Serbia

????????????????????????????????

???????????????????? ????:  CHAFIC SALIBA și JOE EL AZZI, din Liban

???????????????????? ????: RODINĂ SERGIU OCTAVIAN și BĂDICEANU LUCIAN PAVEL, România

???????????????????? ????:  PAPP MÁTYÁS și FAZEKAS BALÁZS, din Ungaria

„Ați oferit un spectacol extraordinar și ați demonstrat talent, determinare și pasiune pentru volei. Ne-am bucurat să vă vedem pe toți în acțiune și să împărtășim aceste momente speciale. Suntem mândri de voi și vă felicităm pentru performanțele deosebite! Mulțumim tuturor participanților pentru efortul depus”, au transmis organizatorii prin intermediul paginii de socializare a competiției.