Marți, 16 ianuarie, a fost semnat, la Beiuș, un „parteneriat strategic” între două dintre cluburile de tradiție ale județului nostru: FC Bihor Oradea și CS Bihorul Beiuș 1921. La semnarea documentului care va reglementa colaborarea dintre cele două îndrăgite cluburi bihorene au participat președintele George Tătar și Stelian Farcău, managerul Centrului de Copii și Juniori, din partea FC Bihor, în timp ce beiușenii au fost reprezentați de primarul Gabriel Popa, viceprimarul Balog Dragoș, Silviu Odobasianu, directorul CS Bihorul Beiuș 1921 și Rudolf Kovacs, antrenorul coordonator al clubului.

Despre importanța parteneriatului dintre cele două entități sportive vorbește și comunicatul de pe pagina de Facebook a Clubului Sportiv Bihorul Beiuș 1921:

„Performanță și tradiție, este motto-ul prin care azi pornim la drum alături de clubul fanion al județului, FC Bihor, în urma parteneriatului semnat cu ei.

În urma semnării acestui parteneriat, ne dorim să punem umărul, alături de clubul fanion al județului Bihor, la revenirea fotbalului bihorean la performanța și tradiția pe care le avea în anii trecuți. Suntem bucuroși și, în același timp motivați, să readucem fotbalul bihorean pe culmile succesului de odinioară!”

Firește, evenimentul a fost salutat, pe aceeași rețea socială, și de conducerea FC Bihor Oradea:

„Suntem încântați să anunțăm semnarea unui nou parteneriat strategic!

Într-un efort continuu de a dezvolta și promova fotbalul la nivel local, regional, dar și național, FC Bihor a oficializat colaborarea sa cu CS Bihorul Beius 1921, cel mai recent club alăturat proiectului Academiei FC Bihor.

Acest parteneriat face parte dintr-o serie de colaborări strategice pe care FC Bihor le-a semnat perioada recentă, consolidându-și poziția în fotbalul juvenil și nu numai din județul Bihor.

Înainte de CS Bihorul Beiuș 1921, FC Bihor a stabilit parteneriate solide cu Academia CSM Oradea, AS Zenit Oradea, CS Viitorul Marghita și CSC Viitorul Mădăras.

Prin aceste colaborări, FC Bihor își propune să devină o academie de fotbal de referință, atrăgând cele mai promițătoare talente din județ și regiune. Cu antrenori de top și programe de dezvoltare personalizate, suntem dedicați să oferim tinerilor o platformă propice pentru atingerea potențialului maxim în fotbal.

FC Bihor continuă să investească în reconstrucție, dezvoltare și viitor, așteptându-i cu brațele deschise pe toți cei dornici de a contribui la succesul acestei inițiative”.

Detalii referitoare la beneficiile reciproce rezultate din colaborarea dintre cele două cluburi ne-au oferit chiar conducătorii acestora:

„Parteneriatul are o durată de un an, existând clauza prelungirii automate, în funcție de numărul de jucători cedați înspre FC Bihor, obiectivul principal fiind ca echipa orădeană să aibă întâietate la transferul jucătorilor noștri de care sunt interesați. Orice eventual transfer se negociază individual, cu sume de transfer și viitoare procente dintre un ulterior transfer.

În schimb, scopul nostru este să putem împrumuta, eventual să transferăm definitiv, orice jucător U21 de la ei, în funcție de nevoile echipei noastre de seniori”. (Silviu Odobasianu, directorul CS Bihorul Beiuș 1921)

„Suntem încântați să adăugăm CS Bihorul Beiuș la lista noastră de parteneri strategici. Acest parteneriat întărește misiunea noastră de a crea o academie puternică și de a investi în viitorul fotbalului din regiunea noastră”. (George Tătar, președintele FC Bihor Oradea)

Viabilitatea proiectului Academiei FC Bihor este dovedită și de viteza cu care se mișcă cei din conducerea clubului orădean; la numai câteva ore după anunțul despre semnarea parteneriatului cu cei de la CS Bihorul Beiuș 1921, pe pagina oficială a clubului a apărut un comunicat asemănător despre parafarea colaborării cu CS Crișul Aleșd.