La echipa de handbal masculin CSM Oradea, participantă în campionatul Diviziei A, al doilea eșalon al țării, continuă primenirea lotului de jucători pentru viitorul sezon competițional. Astfel bihorenii s-au despărțit de portarul Radu Turturică și jucătorul Ionuț Băban dar și-au asigurat serviciile portarului Sebastian Baciu, un produs al echipei CSM București, şi ale jucătorului Adrian Urdă, sosit de la CS Medgidia.

 

Portarul titular se desparte de CSM Oradea

O pierdere importantă la prima vedere pentru formația pregătită de către Cosmin Liberț este plecarea portarului Radu Turturică, unul dintre cei mai buni jucători ai echipei în ultimul sezon competițional. Acesta a închis poarta orădeană în numeroase partide astfel că rămâne de văzut dacă plecarea sa va putea fi suplinită cu același succes de cel care a venit să îi ia locul. „Îți rămânem recunoscători pentru tot ceea ce ai făcut pentru echipa noastră și îți mulțumim pentru toate meciurile perfecte pe care le-ai făcut alături de noi! Mult succes pe mai departe. Mulțumim, Radu Turturică!”, transmite CSM Oradea prin intermediul paginii de socializare a echipei de handbal.

 

Un produs al CSM București îi va lua locul

Cel care a venit pentru a-i suplini plecarea este Sebastian Baciu, penultimul transfer realizat de formația bihoreană. Noul portar al orădenilor are 25 de ani și este originar din Cluj-Napoca. Cu toate acestea el și-a făcut junioratul la CSM Bucureși, formație pentru care a evoluat și la nivel de seniori timp de 4 sezoane. În ultima ediție de campionat „Sebi” a evoluat pentru Universitatea Cluj. „Baciu Sebastian este noul transfer al CSM Oradea! Născut la Cluj-Napoca în anul 1999, Sebi și-a făcut junioratul la CSM București urmând ca mai apoi să evolueze tot la echipa din Capitală între 2019 și 2023. În sezonul 2023/24, Sebastian a jucat pentru Universitatea Cluj-Napoca”, informează CSM Oradea.

Ultimul jucător venit în tabăra bihorenilor este Adrian Urdă, handbalist de 23 de ani format la CSU Suceava. În ultimul seyon competiţional, acesta a evoluat sub formă de împrumut în eşalonul al doilea, la CS Medgidia. „Adi Urdă e noul component al CSM Oradea. Născut în 2001, noul nostru jucător a evoluat la CSU Suceava, acolo unde și-a făcut și junioratul, iar în ultimul sezon a evoluat sub formă de împrumut la CS Medgidia”, informează CSM Oradea.

Ultima plecare anunțată de roș-albaștri este cea a tânărului Ionuț Băban. „Tânărul jucător originar din Baia Mare își separă drumurile de CSM Oradea după mai multe sezoane petrecute împreună. Mulțumim, Ionuț Băban!”, transmite CSM Oradea.

 

Alți patru jucători rămân la echipa roș-albastră

În același timp gruparea bihoreană a anunțat continuarea colaborării cu alți 4 jucători importanți ai echipei în ultimul sezon. Este vorba despre Szasz Csongor, Alex Farcaș, George Duma (portar) și George Breban. „Alex Farcaș continuă alături de noi! Ne vom bucura de experiența și pasiunea lui Alex și în sezonul 2024/25. Jucător crescut și format la Oradea, George Duma rămâne loial echipei conduse de Cosmin Liberț și Dani Pițigoi și va evolua alături de noi și în sezonul 2024/25. După un sezon foarte bun făcut de George Breban, cele 2 părți au convenit continuarea colaborării și în sezonul 2024/25”, informează CSM Oradea.