O problemă familială îl obligă pe pivotul canadian să se întoarcă acasă, fapt care face ca CSM CSU Oradea să îşi piardă unul dintre cei mai importanţi jucători. Cu el în teren, bihorenii au jucat la cel mai înalt nivel în acest sezon, singura înfrângere fiind consemnată chiar în ultimul său joc, cel de la Cluj-Napoca.

 

Parcă nu era suficientă pasa proastă prin care campioana a trecut în ultimele două partide, cele cu principalele contracandidate la cucerirea titlului (CSU Sibiu şi U BT Cluj), că a venit şi acest moment, complet neaşteptat, al despărţirii de unul dintre cei mai importanţi jucători. Din cauza unor probleme familiale, Sean Denison este obligat să se întoarcă de urgenţă în Canada, astfel că CSM CSU rămâne descoperită pe poziţia de pivot. Aportul jucătorului la rezultatele pozitive ale roş-albaştrilor a fost consistent, datele statistice prezentate de site-ul de specialitate totalbaschet.ro arătând astfel: în cele 9 partide în care s-a aflat pe teren, Denison a jucat în medie 26:03 minute, marcând 12 puncte şi reuşind 4,6 recuperări şi 2,4 pase decisive pe meci. Baschetbalistul a avut o contribuţie importantă şi la cucerirea ultimului titlu de campioană sezon în care, în cele 24 de partide jucate, a avut medii statistice de 10,3 puncte, 5 recuperări şi o pasă decisivă îm 23:38 minute jucate pe meci.

 

Conuducerea CSM Oradea, mesaj de susţinere

 

Cum importanţa sa în jocul echipei este majoră, conducerea clubului a convenit cu baschetbalistul ca, cel puţin pentru moment, contractul să fie doar suspendat şi nu reziliat sperându-se că problema cu care se confruntă să fie rezolvată astfel încât acesta să poată reveni în oraşul de pe Crişul Repede. Suflarea roş-albastră este alături de baschetbalist în aceste momente. „Conducerea CSM Oradea transmite un mesaj de susținere morală și suport necondiționat pentru Sean și familia Denison”, se arată într-un comunicat al clubului orădean.

 

A doua pierdere majoră după Sean Barnette

 

În eventualitatea în care colaborarea nu va putea fi reluată, CSM CSU va fi nevoită să găsească un înlocuitor. Cum sezonul competiţional se află în plină desfăşurare, este greu de crezut că va putea fi găsită o soluţie optimă, jucătorii de valoare aflându-se evident sub contract în această perioadă. Aşadar după pierderea lui Sean Barnette, principalul marcator şi recuperator, campioana se vede nevoită să se despartă şi de Sean Denison, jucător al cărui aport atât ofensiv cât şi defensiv a fost unul extrem de important. S-a văzut asta şi în debutul sezonului când canadianul a absentat aproximativ 6 săptămâni din cauza unei accidentări. Imediat după revenirea sa pe parchet, evoluţia campioanei s-a îmbunătăţit substanţial demonstrându-se astfel cât de important este rolul său în echipă.

Pivotul canadian se află la a treia experienţă în oraşul de pe Crişul Repede, perioadă în care a bifat patru sezoane competiţionale: 2013-2014, 2016-2017, a doua jumătate a sezonului 2017-2018 şi prima jumătatea a sezonului 2018-2019.